Noul Volvo FH

Ceea ce intră trebuie să şi iasă

Există patru componente principale ale evacuării care au efecte negative asupra sănătăţii şi mediului: oxizii de azot, particulele, hidrocarburile şi monoxidul de carbon. În cadrul Volvo Trucks, grija cea mai mare o reprezintă reducerea oxizilor de azot şi a particulelor. În ultimii 20 de ani, am reuşit să reducem emisiile de astfel de substanţe pentru autocamioanele noi cu 75 şi respectiv 85 de procente. Dar aceasta nu este totul.


Conform cu Euro 5

Conform cu Euro 6

Standardele privind emisiile pentru autocamioane definesc limita acceptabilă pentru emisiile generate de noile vehicule vândute în ţările membre din UE. Standardul actual, Euro 6, a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2014 şi solicită o reducere drastică a emisiilor de oxizi de azot (NOX) şi de particule (PM).

SCR şi AdBlue pregătesc autocamionul pentru viitor

SCR şi AdBlue pregătesc autocamionul pentru viitor

Volvo a ales tehnologia SCR (Selective Catalytic Reduction) (Reducţie catalitică selectivă) pentru a se conforma atât standardului Euro 5, cât şi celui Euro 6. Tehnologia utilizează un aditiv denumit AdBlue care este injectat în gazele de eşapament înainte de a trece prin catalizatorul SCR, unde oxizii de azot sunt transformaţi în azot inofensiv şi vapori de apă. Infrastructura pentru AdBlue se dezvoltă constant.
Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)