Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 sau 8×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)

Volvo este gata pentru Euro 6. Vă prezentăm D13K460.

Euro 6 se apropie. Aceasta este cea mai strictă normă europeană antipoluare de până acum. D13K460 este primul nostru motor care respectă cerinţele. Iată toate datele relevante.    I-Torque. Noul nostru lanţ cinematic pentru Euro 6.
Cu mult înainte ca Euro 6 să devină obligatoriu, se lansează noul nostru lanţ cinematic. Îl denumim I-Torque. Printre echipamentele principale se numără o nouă generaţie I-Shift şi eficienţa consumului de combustibilul considerată imposibilă. Aflaţi mai multe despre I-Torque.

Ce este Euro 6?

În comparaţie cu norma anterioară, Euro 6 vizează în principal două tipuri de emisii: oxizii de azot (NOX) şi particulele (PM). 

Limitele sunt extrem de stricte:

  • NOX este redus cu 80 % – la 0,40 g/kWh (ciclu constant)
  • NOX este redus cu 77 % – la 0,46 g/kWh (ciclu temporar)
  • PM este redus cu 50 % – la 0,01 g/kWh

Ultima limită este, de fapt, şi mai strictă, deoarece contează nu numai masa, ci şi numărul de particule. Pentru a respecta această cerinţă este necesar un Filtru de particule diesel (DPF) care să captureze şi cele mai mici particule.

Norma Euro 6 devine obligatorie pentru toate autocamioanele noi de mare tonaj începând cu 1 ianuarie 2014. Însa ar fi o opţiune bună să investiţi mai devreme în această nouă tehnologie.

De ce să investiţi în Euro 6 înainte de 2014?

Dacă vă aflaţi printre primii care investesc într-un autocamion certificat Euro 6 veţi dispune de anumite beneficii. În primul rând, veţi beneficia de stimulentele disponibile pe anumite pieţe.

Însa ati putea, de asemenea, să beneficiaţi si de un avantaj competitiv. Din ce în ce mai mulţi clienţi consideră factorii de mediu ca fiind hotarâtori atunci când aleg un furnizor.

Puterea și curba de cuplu pentru D13K460 Euro 6  

D13K460 – multe noutăţi, însă puţine diferenţe

Cu exceptia faptului ca este considerabil mai curat, nu veti observa multe diferente între D13K460 si omologul sau Euro 5.

Curbele de putere şi de cuplu sunt asemănătoare, oferind manevrabilitate excelentă. Iar consumul de combustibil este aproape identic.

Mai mult, filtrul de particule se regenerează automat în condiţii normale de condus şi este schimbat la intervale de service regulate.Soluţia noastră pentru Euro 6

Reducerea catalitică selectivă (SCR) a reprezentat alegerea noastră pentru Euro 4 şi Euro 5. Acum am îmbunătăţit şi mai mult această tehnologie, pentru a respecta norma Euro 6 fără a compromite performanţa motorului.

Pentru a menţine emisiile de NOX la un nivel scăzut, am adăugat la motor un sistem EGR (recirculare a gazelor de eşapament) nerăcit. Acesta se asigură că este menţinută manevrabilitatea, în timp ce optimizează temperatura gazelor de eşapament şi nivelurile de NOX pentru o tratare ulterioară eficientă.

  Pe lângă catalizatorul SCR, sistemul de tratare ulterioară a fost echipat şi cu un DOC (Catalizator de oxidare diesel), un Filtru de particule diesel (DPF) şi un Catalizator pentru scăpările de amoniac (ASC) – toate incluse în aceeaşi tobă de eşapament. Doriţi să ştiţi cum funcţionează? Priviţi animaţia de mai sus.
Diagramă de emisii Euro 6
Ilustrație soluția tehnică Volvo Euro 6