Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
Sistemele de siguranță ale autocamioanelor Volvo FH

Sisteme de asistenţă pentru şofer. Sistem suplimentar de supraveghere a drumului.

Noul Volvo FH poate fi echipat cu diverse sisteme inovatoare de siguranţă, reducând eficient riscul unui accident:

  • Frână antiforfecare (noutate)
  • Control adaptiv al vitezei de croazieră şi Avertizare de Coliziune cu Frână de Urgenţă
  • Asistenţă pentru păstrarea benzii de rulare
  • Sistem de avertizare şofer
  • Asistenţă la schimbarea benzii de rulare
  • Lumină pentru frâna de urgenţă (noutate)
  • Program electronic de stabilitate

Frână antiforfecare.

În anumite situații, cum ar fi atunci când virați sau când rulați în pantă pe un drum alunecos, remorca riscă să ajungă din spate autocamionul, generând un efect periculos de forfecare. Frâna antiforfecare este o caracteristică nouă Volvo, proiectată pentru a preîntâmpina acest lucru. Prin frânarea treptată a remorcii, ansamblul vehiculului este întins și pericolul este diminuat. Sistemul poate fi activat în mod automat în situații riscante, la viteze de până la 50 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum pentru autoșasiuri și pentru autotractoare.

Control adaptiv al vitezei de croazieră şi Avertizare de Coliziune cu Frână de Urgenţă.

Urmaţi ritmul din trafic fără efort. Sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră (ACC), prevăzut cu radar menţine o distanţă sigură faţă de vehiculul din faţă prin controlarea acceleraţiei și a frânelor. Dacă există riscul de coliziune, se proiectează semnale luminoase de avertizare pe parbriz.

Avertizare de Coliziune cu Frână de Urgenţă fac un pas înainte în acest sens. Acestea vă asistă în mod automat la frânarea de urgenţă în cazul în care un impact este iminent, reducând, astfel, în mod semnificativ riscul de vătămări grave. 

Asistenţă pentru păstrarea benzii de rulare.

Deplasarea în afara benzii reprezintă o cauză comună pentru multe accidente grave. Prea comună, credem noi. Sistemul de asistenţă pentru păstrarea benzii de rulare urmăreşte marcajele de pe şosea cu ajutorul unei camere video şi vă avertizează în cazul în care le călcaţi involuntar. 

Sistem de avertizare şofer.

Sistemul de avertizare a şoferului este un sistem inteligent care urmăreşte comportamentul dumneavoastră de condus. Dacă acesta diferă de comportamentul obişnuit şi indică oboseală, sunteţi avertizaţi printr-un semnal şi un mesaj pe ecran, care vă recomandă să faceţi o pauză. 

Asistenţă la schimbarea benzii de rulare.

Zona unghiului mort de pe partea pasagerului poate ascunde cu uşurință alţi participanţi la trafic. Sistemul de asistenţă la schimbarea benzii de rulare este echipat cu un radar care verifică zona respectivă atunci când activaţi semnalizatorul. Dacă zona nu este liberă, sunteţi înştiinţaţi printr-un semnal luminos şi printr-o pictogramă care clipeşte lângă oglindă. 

Program electronic de stabilitate.

Programul electronic de stabilitate (ESP) de la Volvo reduce în mod eficient riscul de derapaj şi de răsturnare. În situaţii riscante, intervine instantaneu prin reducerea puterii motorului şi prin frânarea autocamionului şi a semiremorcii. Fiecare roată a autocamionului este frânată individual. ESP este disponibil acum pentru majoritatea configuraţiilor de autocamioane, atât pentru autotractoare, cât şi pentru autoşasiuri. 

Lumină pentru frâna de urgenţă.

Dacă apăsaţi brusc frâna, lumina pentru frână clipeşte rapid pentru a avertiza vehiculul din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot fi fatale şi pot conduce la ambuteiaje majore.

Pachet siguranță activă


ACC cu avertizare de coliziune față și frână de urgență
Asistență la schimbarea benzii
Sistem de avertizare șofer