Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)
Schimbător de viteze I-Shift

I-Shift. Uitaţi de schimbătorul de viteze. Șofaţi pur şi simplu.

Schimbător de viteze I-Shift

Vă scuteşte de bătăile de cap. Şi vă permite să vă odihniţi piciorul stâng.

Să conduci cu I-Shift este o adevărată plăcere. Fără pedala de ambreiaj, vă puteţi relaxa în siguranţă şi vă puteţi concentra asupra celorlalte două pedale. I-Shift îşi foloseşte inteligenţa integrată pentru a alege rapid şi automat treapta de viteză potrivită în orice situaţie. Iar software-ul dispune de aptitudini de schimbare a treptelor de viteză, imposibil de egalat chiar şi de către cei mai buni şoferi. Totuşi, dacă doriţi să vă implicaţi mai mult, o puteţi face. Butoanele de pe selectorul treptelor de viteză vă permit să interveniţi şi să schimbaţi manual treptele de viteză.

 

I-Shift dash-mounted gear control

O opţiune neaşteptată. I-Shift fără schimbător de viteze.

Volvo FH vă oferă opţiunea să renunţaţi la selectorul treptelor de viteză şi să îl înlocuiţi cu patru comutatoare pe panoul de bord. Eliberarea acestui spaţiu preţios uşurează mişcarea în cabină.

Faceți economii de combustibil cu I-Shift

Lăsaţi I-Shift să reducă consumul de combustibil. Banii vor veni din mers.

I-Shift este proiectat să reducă consumul de combustibil. Înainte de toate, pierderile interne de energie sunt reduse – de fapt mai reduse decât în cazul schimbătoarelor de viteze manuale. Însă electronica face de fapt diferenţa. Atunci când vă deplasaţi în modul Economy, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, pentru a lăsa motorul să funcţioneze în intervalul cel mai eficient de rotaţii pe minut.

Și apoi mai este şi I-Roll. Aceasta este o funcţie unică, utilizată la rularea în pantă, care decuplează în mod automat motorul pentru a folosi inerţia autocamionului în locul combustibilului. Rezultatul? Consum de combustibil mai mic cu până la 2%.

 
I-See pentru I-Shift

I-See. Nu mai există drumuri necunoscute.

I-See duce într-adevăr inteligenţa sistemului I-Shift la un nivel superior. Este un software revoluţionar care profită de beneficiile modulului GPS integrat pentru a memora drumurile şi a le stoca în baza de date centrală care poate fi utilizată gratuit de toate celelalte autocamioane. Prin utilizarea acestor informaţii, I-Shift poate să aleagă cea mai bună treaptă de viteză pentru momentul respectiv, efectuând totodată pregătiri pentru următorul profil topografic. Este ca şi cum aţi avea un copilot experimentat, care ştie pe dinafară fiecare porţiune de drum. I-See reduce suplimentar consumul de combustibil cu până la 5 % (atunci când I-Cruise este cuplat pe întregul parcurs).

Aflaţi mai multe despre I-See.

 

I-Shift pentru aplicații dificile

Transmisie I-Shift ranforsată. Pentru aplicații dificile.

Dacă rulați în condiții extrem de dificile, veți aprecia transmisia I-Shift ranforsată. A fost proiectă special pentru drumuri în care urcați sau coborâți frecvent pante cu înclinații de peste 10% sau în care conduceți pe un teren extrem de accidentat. Este clar, există din ce în ce mai puține motive pentru a alege o cutie de viteze manuală. Cutia de viteze ranforsată este oferită ca dotare standard pentru modelul Volvo FH16.

Cum funcționează I-Shift

Cum funcţionează.

Poate părea ciudat. Sub aspectul I-Shift, un simbol al excelenţei pentru transmisiile moderne, se ascunde un tradiţional schimbător de viteze manual, nesincronizat. (De unde şi designul compact şi pierderile interne reduse.) Însă I-Shift înseamnă, bineînţeles, mult mai mult. Secretul constă în unitatea electronică de comandă inteligentă. Aceasta asigură controlul sistemului pneumatic care gestionează ambreiajul şi schimbarea treptelor de viteză. Primind permanent informaţii despre viteza, acceleraţia, greutatea vehiculului, înclinarea drumului, cuplul motor şi altele, poate realiza fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. De asemenea, comunică cu motorul, care reglează, la rândul său, turaţiile şi efectul de frână de motor pentru o schimbare rapidă şi confortabilă a treptelor de viteză.

 

Gama I-Shift

 

Tip Ultima treaptă Cuplu motor (Nm) Sarcină maximă în combinaţie (tone)
AT2412E Direct 2400 44
AT2612E Direct 2600 60
ATO2612E Raport subunitar 2600 60
AT2812E Direct 2800 44/52
ATO3112E Raport subunitar 3150 60
ATO3512E Raport subunitar 3550 60

 

Cum v-ar plăcea să fie I-Shift?

Software-ul permite personalizarea I-Shift potrivit condiţiilor de rulare pe care le întâmpinaţi.

Software I-Shift – Distribuție și construcții

Distribuţie şi construcţii
Adaptează funcţionarea schimbătorului de viteze pentru activităţi de distribuţie şi construcţii. Include funcţii noi, care ajută şoferul la pornirea de pe loc şi la manevrele în spaţii înguste.
Software I-Shift – Transport de cursă lungă și economie de combustibil

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil
Include funcţii inteligente, care minimizează consumul de combustibil. Acest program este destinat în special activităţilor de transport de cursă-lungă.

 
Software I-Shift – Transport de cursă lungă și economie de combustibil cu I-See

Transport de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See
Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transporturi de cursă lungă şi economie de combustibil, pentru reduceri chiar şi mai mari ale consumului de combustibil. 

Vizualizaţi întregul conţinut al pachetului
Software I-Shift – Transport de mare tonaj

Transport de mare tonaj
Optimizează I-Shift pentru sarcini maxime în combinaţie (>85 tone).
 
Transport de mare tonaj cu I-See

Transport de mare tonaj cu I-See.
Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transport de mare tonaj, pentru reduceri şi mai mari ale consumului de combustibil. 

View the complete package contents