Noul Volvo FL

Un vehicul mic, uşor şi capabil. Perfect pentru transportul urban, dar nu se teme să iasă şi în afara oraşului.

Autoşasiu rigid 4×2 sau 4×4

D5K sau D8K (210 - 280 CP)
Rulare cu Volvo FL

Putere şi performanţă într-o combinaţie perfectă.

Indiferent de activitate, atunci când vine vorba de transporturile urbane, Volvo FL îşi îndeplineşte sarcina. La timp, de fiecare dată. Eficienţa şi fiabilitatea autocamionului au la bază lanţul cinematic FL, o combinaţie între motoarele Volvo eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi cele mai bune cutii de viteze disponibile, toate configurate conform cerinţelor dumneavoastră.

Motoare:

  • D5K (210 sau 240 CP)
  • D8K (250 sau 280 CP)
Cutii de viteze:
  • I-Sync (6 trepte)
  • Manual (6 sau 9 trepte)
  • Automat (6 trepte)
Punţi spate:
  • Trei punţi, care nu necesită întreţinere, cu reductor simplu, cu sarcină maximă pe punte între 8,5 şi 11,5 tone.
  • Punţi cu reductor simplu (3 modele)
  • Reductor în butucul roţii (pentru Volvo FL 4×4)
Vizualizaţi specificaţiile complete ale lanţului cinematic

 


Euro 6

Consum eficient de combustibil. Cuplu ridicat. Şi Euro 6.

Standardele europene stricte privind emisiile de gaze de eşapament pentru motoarele diesel sunt stabilite pentru a regla cantitatea de substanţe poluante. Ultima actualizare, standardul Euro 6, impune o reducere drastică comparativ cu norma anterioară, Euro 5, uneori în proporţie de 75%. Soluţia Volvo Trucks pentru această provocare constă în perfecţionarea tehnologiei de reducere catalitică selectivă (SCR) prin adăugarea unui sistem de recirculare a gazelor de eşapament (EGR) răcit cu apă. Ambele motoare disponibile pentru gama Volvo FL au fost construite şi proiectate meticulos pentru a respecta cerinţele normei Euro 6, fără a afecta puterea sau cuplul şi fără a mări consumul de combustibil. O situaţie avantajoasă pentru toată lumea. Pentru şoferi, dar şi pentru mediul înconjurător.

Aflaţi mai multe despre motoare


Motorul D5K

D5K sau D8K: motoare pe care vă puteţi baza.

Ambele motoare Volvo FL sunt proiectate şi construite de Volvo. Ambele motoare prezintă un nivel impresionant de putere şi cuplu, precum şi un sistem de tratare ulterioară a gazelor de eşapament care respectă cele mai stricte standarde de reglementare. În plus, motoarele sunt echipate cu caracteristici precum sistemul de ventilaţie internă a carterului, ce reduce la minimum scurgerile de ulei, o turbină cu geometrie variabilă ce permite modificarea raportului de comprimare al aerului în funcţie de condiţii.

Citiţi mai multe despre eficienţa motorului


Pictogramă de service

Nicio schimbare în ceea ce priveşte intervalele de service.

Norma Euro 6 impune numeroase cerinţe atât în ceea ce priveşte motoarele, cât şi personalul de service. Cu toate acestea, cerinţele stricte privind emisiile şi gazele de eşapament nu conduc la nicio modificare a intervalelor de service comparativ cu cerinţele legislaţiei anterioare. Cerinţele privind întreţinerea pentru motoarele Euro 6 Volvo FL rămân identice.


I-Sync pentru Volvo FL

I-Sync. Treapta potrivită la momentul potrivit

Cu transmisia automată I-Sync cu 6 trepte de viteză a autocamionului Volvo FL (disponibilă în două variante, atât pentru D5K cât şi pentru D8K), veţi putea experimenta o modalitate şi mai uşoară de îndeplinire a sarcinilor de lucru. I-Sync vă oferă luxul de a schimba treptele de viteză fără a fi nevoie de pedala de ambreiaj, ceea ce simplifică enorm rularea în traficul urban, cu porniri şi opriri frecvente. Proiectat pentru distribuţia urbană, optimizat pentru confortul dumneavoastră.

Aflaţi mai multe despre I-Sync


Biodiesel

Treceţi pe biodiesel?

Motorul D5K240 poate fi pregătit acum din fabrică pentru alimentarea cu biodiesel 100% (B100) şi certificat pentru Euro 6. Astfel, puteţi să reduceţi amprenta de carbon şi să vă bucuraţi totodată de stimulentele economice disponibile în locaţia în care operaţi.