Volvo FM metan diesel

Reducem în continuu emisiile

În ultimii 20 de ani, Volvo Trucks a reuşit să reducă emisiile de oxizi şi particule de azot pentru autocamioanele noi cu 75 şi respectiv 85 de procente. Dar aceasta nu este totul. Volvo FM MethaneDiesel este unul dintre răspunsurile noastre majore la încălzirea globală. Acesta are capacitatea de a reduce masiv emisiile de bioxid de carbon.


Un autocamion care reduce emisiile de dioxid de carbon

Un autocamion care reduce emisiile de dioxid de carbon

Volvo FM MethaneDiesel poate funcţiona şi cu gaz şi cu combustibil diesel şi reprezintă un adevărat câştig în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În comparaţie cu un motor diesel convenţional, acesta poate reduce emisiile de C02 cu până la 70 de procente atunci când funcţionează cu biogaz şi cu până la 10 procente atunci când funcţionează cu gaz natural.

Protejat împotriva emisiilor

Protejat împotriva emisiilor

Standardele privind emisiile pentru autocamioane definesc limita acceptabilă pentru emisiile generate de noile vehicule vândute în ţările membre din UE. Standardul Euro 5 prevede că un motor diesel de autocamion poate evacua maximum 2,0 grame de oxid de azot (NOX) per kWh şi 0,02 grame de particule (PM) per kWh. Motorul diesel de pe Volvo FM MethaneDiesel respectă aceste standarde.