Şasiul Volvo FM

Dezvoltat pentru şoferi şi carosieri.

Versatil şi uşor de carosat – două dintre cele mai apreciate caracteristici ale autocamionului Volvo FM. Şi toate se rezumă la şasiu, care este proiectat pentru o carosare uşoară şi rapidă.

De asemenea, dinamica şasiului furnizează autocamionului caracteristicile sale de manevrabilitate. Pe noul Volvo FM, acestea sunt şi mai bune decât înainte.

Înălțimi șasiu, aprox.
  • Foarte jos (autotractor): 810 mm
  • Jos: 850 mm
  • Mediu: 900 mm
  • Înalt: 1000 mm
Ampatamente
  • Autotractor: de la 2.850 la 4.100 mm
  • Autoşasiu: de la 3.200 la 6.700 mm

Vizualizaţi specificaţiile complete ale şasiului


Interfaţa Volvo Bodybuilder Instructions

Facilitaţi carosarea.

Volvo a fost întotdeauna popular în rândul carosierilor. Câteva caracteristici inteligente, precum suporturile de carosare, designurile diferite ale părţii din spate şi Volvo Bodybuilder Instructions (Instrucţiuni Volvo pentru carosieri) scutesc carosierii de eforturi inutile – şi economisesc timp. Pentru noul Volvo FM, am extins gama de şasiuri, pentru a uşura şi mai mult adaptarea autocamionului la necesităţile suprastructurii.

Aflaţi mai multe despre interfaţa de carosare

Cum vă economisesc pregătirile din fabrică timpul şi banii – cu Johan Eknander

Manevrabilitate de clasă mondială

Manevrabilitate de top ca dotare standard.

Noul Volvo FM este bazat pe aceeaşi platformă pentru şasiu ca şi noul Volvo FH. Am îmbunătăţit semnificativ sistemele de suspensie şi stabilizatoarele pentru a furniza autocamionului o manevrabilitate de top. Pe lângă acestea, există opţiunea de echipare cu direcţie dinamică Volvo – care furnizează un control fără eforturi al direcţiei la orice viteză.

Aflaţi mai multe despre direcţia dinamică Volvo

Niklas Fröjd explică modul în care geometria nouă furnizează calităţi de manevrabilitate similare cu cele ale automobilelor

Configuraţie de şasiu Volvo FM, vedere de sus

Configuraţi şasiul după cum doriţi.

Doriţi rezervoare de combustibil cât mai mari? Sau suprastructura dumneavoastră are cerinţe dificile? Nu vă faceţi griji. Configuraţia şasiului noului Volvo FM oferă mai multe opţiuni ca niciodată, uşurând misiunea de a găsi o specificaţie care să vă satisfacă nevoile.

Aflaţi mai multe despre configuraţia şasiului

Volvo FM este mai uşor

Volvo FM este mai uşor.
Câştigaţi în plus la sarcina utilă şi la economia de combustibil.

În timp ce alte camioane au devenit mai grele pentru a respecta standardul Euro 6, noi am evoluat în sens opus. Prin optimizarea specificaţiilor standard, precum autotractorul 4×2, am redus considerabil greutatea camionului. De fapt, acest nou Volvo FM cântăreşte cu 75 kg mai puţin decât predecesorul său Euro 5. Acest fapt are drept rezultat creşterea sarcinii utile şi reducerea consumului de combustibil.

Descoperiţi cu o reducere în greutate de 75 kg poate creşte sarcina utilă cu 225 kg

Sarcină pe puntea faţă de 10 tone

Sarcini crescute pe punţi.
Marje crescute.

Dacă lucraţi cu sarcini mari, avem veşti bune pentru dumneavoastră. Noul Volvo FM a fost dimensionat pentru sarcini pe punţi şi mai mari. Acum, suspensia față cu arcuri lamelare, de exemplu, suportă sarcini de până la 10 tone. Aceasta permite marje mai mari şi facilitează manevrarea încărcăturilor grele sau distribuite neuniform.

Inginerii explică modul în care nişte punţi mai rezistente vă pot creşte rentabilitatea