Noul Volvo FM pe șosea

I-Shift. Uitaţi de schimbătorul de viteze.
Şofaţi pur şi simplu.

Schimbătorul de viteze I-Shift

Vă scuteşte de bătăile de cap.
Şi vă permite să vă odihniţi piciorul stâng.

Să conduci cu I-Shift este o adevărată plăcere. Fără pedala de ambreiaj, vă puteţi relaxa în siguranţă şi vă puteţi concentra asupra celorlalte două pedale. I-Shift îşi foloseşte inteligenţa integrată pentru a alege rapid şi automat treapta de viteză potrivită în orice situaţie. Şi software-ul dispune de aptitudini de schimbare a treptelor de viteză, imposibil de egalat chiar şi de către cei mai buni şoferi. Totuşi, dacă doriţi să vă implicaţi mai mult, o puteţi face. Butoanele de pe selectorul treptelor de viteză vă permit să interveniţi şi să schimbaţi manual treptele de viteză.

Butoane I-Shift pe tabloul de bord

O opţiune neaşteptată.
I-Shift fără maneta schimbătorului de viteze.

Dacă sunteţi obişnuit să conduceţi cu I-Shift, aţi observat, probabil, că nu utilizaţi prea mult schimbătorul de viteze. De aceea noul Volvo FM vă oferă opţiunea să renunţaţi la acesta şi să îl înlocuiţi cu patru comutatoare pe panoul de bord (uşor de accesat, desigur). Eliberarea acestui spaţiu preţios uşurează posibilitatea de mişcare în cabină.

Economisiţi combustibil cu I-Shift

Lăsaţi I-Shift să reducă consumul de combustibil.
Banii vor veni din mers.

I-Shift este proiectat să reducă consumul de combustibil. Înainte de toate, pierderile interne de energie sunt reduse – de fapt mai reduse decât în cazul schimbătoarelor de viteze manuale. Însă electronica face de fapt diferenţa. Atunci când vă deplasaţi în modul Economy, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, pentru a lăsa motorul să funcţioneze în intervalul cel mai eficient de rotaţii pe minut.

Şi apoi mai este şi I-Roll. Aceasta este o funcţie unică, utilizată la rularea în pantă, care decuplează în mod automat motorul pentru a folosi inerţia autocamionului în locul combustibilului. Rezultatul? Consum de combustibil mai mic cu până la 2%. Informaţii insuficiente pentru dumneavoastră? Adăugaţi I-See.

Aflați mai multe despre I-See.

I-Shift pentru aplicații dificile

Transmisie I-Shift ranforsată.
Pentru aplicații dificile.

Dacă rulați în condiții extrem de dificile, veți aprecia transmisia I-Shift ranforsată. A fost proiectă special pentru medii în care urcați sau coborâți frecvent pante cu înclinații de peste 10% sau în care conduceți pe un teren extrem de accidentat. Este clar, există din ce în ce mai puține motive pentru a alege o cutie de viteze manuală.

Cum funcționează I-Shift

Cum funcţionează.

Poate părea ciudat. Sub aspectul I-Shift, un simbol al excelenţei pentru transmisiile moderne, se ascunde un tradiţional schimbător de viteze manual, nesincronizat. (De unde şi designul compact şi pierderile interne reduse.) Însă I-Shift înseamnă, bineînţeles, mult mai mult. Secretul constă în unitatea electronică de comandă inteligentă. Aceasta asigură controlul sistemului pneumatic care gestionează ambreiajul şi schimbarea treptelor de viteză. Primind permanent informaţii despre viteza, acceleraţia, greutatea vehiculului, înclinarea drumului, cuplul motor şi altele, poate realiza fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. De asemenea, comunică strâns cu motorul, care reglează, la rândul său, turaţiile şi efectul de frână de motor pentru o schimbare rapidă şi confortabilă a treptelor de viteză.

Gama I-Shift, Volvo FM.

Tip Ultima treaptă Cuplu motor Sarcină pe punte/boghiu (tone)
AT2412E Direct 2400 Nm 44 t
AT2612E Direct 2.600 Nm 60 t
ATO2612E Raport subunitar 2.600 Nm 60 t


Cum v-ar plăcea să fie I-Shift?

Software-ul permite personalizarea I-Shift potrivit condiţiilor de rulare pe care le întâmpinaţi


Software-ul I-Shift – Distribuţie & Construcţii Software-ul I-Shift – Transport de cursă lungă şi economie de combustibil
Distribuţie şi construcţii

Adaptează funcţionarea schimbătorului de viteze pentru activităţi de distribuţie şi construcţii. Include funcţii noi, care ajută şoferul la pornirea de pe loc şi la manevrele în spaţii înguste.


Transport de cursă lungă şi economie de combustibil

Include funcţii inteligente, care minimizează consumul de combustibil. Acest program este destinat în special activităţilor de transport de cursă-lungă.


Software-ul I-Shift – Transport de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See Software-ul I-Shift – Transport de mare tonaj
Transporturi de cursă lungă şi economie de combustibil cu I-See

Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transporturi de cursă lungă şi economie de combustibil, pentru reduceri chiar şi mai mari ale consumului de combustibil.

Transport de mare tonaj

Optimizează I-Shift pentru sarcini maxime în combinaţie (>85 tone).

 Transport de mare tonaj cu I-See    
Transport de mare tonaj cu I-See
Adaugă I-See, inclusiv I-Cruise, la pachetul Transport de mare tonaj, pentru reduceri și mai mari la consumul de combustibil.

Vizualizaţi întregul conţinut al pachetului