Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Faruri Volvo FMX
Să fie lumină – de preferat Bi-Xenon

Noile faruri complet reproiectate pentru autocamion oferă aceeaşi performanţă ca şi cele dezvoltate recent pentru autocamioanele de cursă lungă din gama Volvo FH. Dar cu una sau două caracteristici unice.

Specialistul în vizibilitate Hanna Degerman are misiunea de a face autocamionul Volvo FMX cunoscut pentru cele mai bune faruri.

Poţi conduce fără oprire cu farurile aprinse

Mai puternic, mai lung, mai lat

„Am decis să oferim cea mai bună vizibilitate”, spune Hanna Degerman, fără să pară arogantă. „Este important pentru cei care conduc un autocamion Volvo FMX, deoarece trebuie să lucreze pe drumuri degradate, cu luminozitate slabă, adesea în timpul nopţii, în cariere de pietriş, mine şi păduri”. Acesta este motivul pentru care iluminarea standard este mai puternică, mai lungă şi mai largă. Conform lui Stig Elofsson, inginerul care a proiectat luminile, aceasta este o îmbunătăţire radicală.

„Intensitatea luminii de la farurile noi este foarte evidentă. Aceasta face conducerea în condiţii de întuneric mai puţin obositoare şi îmbunătăţeşte siguranţa pentru toţi.”

Aspect puternic

Noile faruri sunt mai sus şi au un design compact, care îl fac pe Stig să se gândească la un mistreţ. Dar aceasta nu are doar un rol estetic. Robusteţea şi fiabilitatea au fost, de asemenea, îmbunătăţite. Noile lămpi cu halogen pot rezista la vibraţiile cauzate de cel mai denivelat teren. Aşa cum au descoperit în jungla braziliană.

„În condiţii severe, farurile de înaltă calitate vă ajută să evitaţi deteriorarea autocamionului. Orice vă obligă să opriţi autocamionul reduce productivitatea”, spune Hanna Degerman.

Faruri Volvo FMX

Lumina zilei pe timpul nopţii

Farurile opţionale Bi-Xenon oferă performanţă extrem de mare şi sunt foarte potrivite pentru şoferii mai în vârstă cu ochi obosiţi, precum Stig Elofsson. „Acestea au o intensitate luminoasă dublă faţă de lămpile cu halogen şi o temperatură a culorii complet diferită, este ca şi cum ai conduce în timpul zilei”, spune Stig Elofsson. Acesta zâmbeşte: „Poţi conduce fără oprire cu farurile aprinse.” Chiar şi noile module Bi-Xenon au devenit mult mai rezistente la vibraţii.

Test de oscilaţie a cabinei

Pentru a simula o durată de viaţă de condus peste vaduri, creste şi gropi, Volvo a proiectat propriul model de vibraţii. Testul de oscilaţie a cabinei supune noile faruri la 300 de cicluri ale acestui program extrem de exigent. Lămpile Bi-Xenon au trecut testul sub supravegherea lui Stig Elofsson. „Componentele au rezistat la test şi rămas ca noi”, exclamă acesta.

Utilizare inteligentă a LED-urilor

Cele două variante sunt aproape identice, modulul Bi-Xenon înlocuind, pur şi simplu, lampa cu halogen inferioară. Acesta gestionează faza scurtă şi faza lungă, dar este completat pentru faza lungă de către modulul cu halogen din partea superioară.

Luminile de zi sunt furnizate de ghidajele de lumină cu LED-uri în formă de V caracteristice. Partea inferioară a acestuia are şi rol de semnalizator lateral utilizând un ghidaj de lumină galben. În acest punct, luminozitatea restului ghidajului de lumină LED este scăzută pentru ca indicatorul să fie şi mai evident. Faptul că este unic este mai puţin important pentru Hanna Degerman, care observă beneficiul practic: clientul are de înlocuit mai puţin cu două becuri.

Coliviile salvează luminile

Protecţiile pentru faruri sunt montate din fabrică şi sunt interschimbabile. Aceasta înseamnă că şoferul poate trece uşor de la versiunile pentru drum normal la cele pentru teren accidentat. Deoarece sunt ranforsate cu oţel, acestea sunt foarte robuste. Reţeaua fină a versiunii pentru teren accidentat împiedică pietrele mai mici să lovească sticla. Dar este atât de solidă încât să reziste în cazul unui impact cu un obiect mai mare?

Hanna Degerman

„Nu şi un cangur”, răspunde Stig Elofsson, „dar vom vinde mult mai puţine piese de schimb clienţilor din Australia care utilizează aceste autocamioane.”

Efectul vizibilităţii

Rămâne întrebarea dacă performanţa lămpilor noi va fi suficientă pentru a atinge obiectivul de vizibilitate al companiei. Hanna Degerman crede că da: „sistemul de iluminare al autocamionului FMX este la fel de bun sau mai bun decât cel al oricărui alt camion.”

Exploraţi noile faruri îmbunătăţite aici

10
Faruri