Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)
Diametru de bracaj Volvo FMX
Economisiţi bani – viraje mai puţine

Pentru manevrabilitate extremă, nimic nu este mai bun decât poziţionarea strategică a două sau trei punţi mobile. Noul concept Tridem este disponibil cu noua suspensie pneumatică proiectată special pentru construcţii.

Razele de bracaj mai mici nu sunt utile doar în spaţii înguste. Proiectantul strategic Peter Frleta explică modul în care, adesea, cea mai mare economie se dovedeşte a fi cea de timp. „Pentru a opri, a vira, a merge în marşarier şi a vira din nou nu este necesară o curbă în ac de păr, un viraj strâns este suficient. Dar cu ajutorul Tridem, aceasta este rareori o problemă. Aceasta înseamnă că puteţi conduce într-o zonă rezidenţială mică şi puteţi descărca într-o grădină.” Timpul economisit cu virajele creşte productivitatea operatorului.

Stabilitatea la basculare este excelentă

Tridem cu suspensie pneumatică

„Recomandăm Tridem pentru lucrări de construcţii pe şosea şi pe drumuri cu pietriş. Noua suspensie pneumatică şi garda mai mare la sol oferă autocamionului versatilitate sporită. Cu bare stabilizatoare puternice pe trei punţi imediat sub sarcină, stabilitatea la basculare este excelentă”, spune Peter Frleta, în timp ce proiectantul de produs Bosse Franzon intră în încăpere.

„Dacă te deplasezi cu autocamionul descărcat şi ridici o punte portantă, amplasată în spatele punţii motoare, pentru a economisi combustibil, aceasta îţi oferă, de asemenea, tracţiune îmbunătăţită pe roţile motoare. Apoi, combinaţia dintre garda mai mare la sol şi o punte portantă ridicată, amplasată în spatele punţii motoare, facilitează urcarea dealurilor mai abrupte fără a rămâne împotmolit.”

Bosse Franzon

Pe şosea şi pe teren accidentat

„Adesea, un sistem de blocare a diferenţialului dintre punţi este suficient pentru a răzbate cu Tridem pe un teren extrem de alunecos”, spune Peter Frleta. „Iar dacă trebuie să conduceţi pe şosea, acesta vă oferă combinaţia ideală. Manevrabilitate cu confort pe un şantier de construcţii haotic şi manevrabilitate cu consum redus de combustibil pe şosea.”

Consum mai mic de combustibil şi pentru şofer

Deoarece lucrările de construcţii înseamnă, de obicei, conducerea cu autocamionul descărcat cel puţin jumătate din timp, oportunitatea de a ridica o punte poate aduce economii importante de combustibil. Având în vedere disconfortul la conducerea autocamionului descărcat pe un şantier de construcţii, suspensia pneumatică poate reduce oboseala şoferului.

Ultimul cuvânt

Bosse Franzon explică faptul că puntea Tridem provine din Scandinavia şi că Suedia este una dintre ţările care, adesea, începe un proiect nou de construcţii prin realizarea infrastructurii rutiere. „Frumuseţea punţii Tridem este că poate fi utilizată eficient pe suprafeţe şi în situaţii diferite - chiar şi în cele mai înguste spaţii.”

Peter Frleta ridică pumnul şi spune: „Mai multe punţi pentru construcţii.”

Aflați mai multe despre avantajele boghiului tridem

4
Tridem