Pratite rentabilnost pomoću aplikacije Dynafleet

Prevoznici koji koriste Dynafleet uslugu za gorivo i životnu sredinu već imaju jasan uvid u efikasnost voznog parka, goriva i vozača. To znači da modeli vožnje mogu da se kontrolišu i prate, čime se smanjuju emisija ugljen-dioksida i potrošnja goriva za 7%. Pomoću nove aplikacije menadžeri voznih parkova mogu stalno da pristupaju ovim informacijama gde god da se nalaze, kao i da prate rentabilnost.

Ušteda do 7%

„Nova Dynafleet aplikacija mi omogućava da vodim računa o ekonomičnoj potrošnji goriva gde god da se nalazim. Uskoro će moji vozači podsticati jedni druge korišćenjem ove aplikacije, što će značajno motivisati sve da streme ka istom cilju.“
Rišar Pinel, službenik zadužen za računovodstvo i osiguranje, Société Armoricaine de Canalisations, Francuska


Provera ocena

PROVERA OCENA
Pomoću aplikacije Dynafleet na uređajima smartphone i tablet, prevoznici će moći da proveravaju potrošnju goriva, tehniku vožnje i uticaj na životnu sredinu celog voznog parka ili pojedinačnih vozila. Nova ocena ekonomične potrošnje goriva olakšava merenje napretka ili negativnog trenda u ekonomičnoj potrošnji goriva.
U narednoj verziji aplikacije vozači će  imati pristup svojim ocenama ekonomične potrošnje goriva koje će moći da uporede sa rezultatima drugih vozača.

DYNAFLEET DAJE ŠIRU SLIKU
Pomoću podataka u realnom vremenu koji se tiču lokacije vozila, tereta, nivoa goriva, vremena vožnje, izveštaja o emisiji i potrošnje goriva, prevoznik može da reši neočekivane probleme, maksimalno poveća produktivnost i donese niz odluka koje će doprineti uštedi goriva. Na kraju svakog radnog dana, Dynafleet izveštaji pružaju detaljnu sliku o učinku svih vozila i vozača.


Dynafleet vodi najboljim putem

PRONALAŽENJE NAJBOLJIH MODELA VOŽNJE
Čak i pored Dynafleet izveštaja koji ukazuju na potencijalne oblasti za uštedu goriva i iskustva u vožnji, vozači moraju da promene ponašanje. Zato je obuka vozača veoma važna, ali modeli najbolje vožnje moraju svakodnevno da se primenjuju kako bi se održala ušteda i povećala rentabilnost. To je mnogo lakše kada i prevoznik i vozač imaju pred sobom ocene ekonomične potrošnje goriva.

KOJA OBUKA VOZAČA JE NAJBOLJA?
Volvo obuka za razvoj vozača je najefikasnija u kombinaciji sa dugoročnom strategijom – planiramo je i nadograđujemo na osnovu podataka iz raznih Dynafleet izveštaja. Ona koristi najekonomičnije modele vožnje u sistemu i obuhvata analizu i ocenjivanje vozača, kao i postavljanje novih ciljeva. Ovakva sistematičnost u primeni najekonomičnijih modela vožnje u celom voznom parku doprinosi stalnoj uštedi.

Ekonomična potrošnja goriva i rentabilnost

SVE VEĆA EKONOMIČNOST I RENTABILNOST
Iskustveno, manjom potrošnjom goriva smanjujemo i habanje vozila i umor vozača. Time se smanjuju troškovi održavanja i popravki i poboljšavaju radni uslovi. Vozači su produktivniji zbog manjeg stresa. Rizik je sve manji, dok ugled prevoznika raste, kao i rentabilnost.

Zatim, prevoznik može efikasnije da upravlja većim brojem transportnih zadataka, čime se maksimalno iskorišćava gorivo.

DYNAFLEET APLIKACIJA
Klijenti koji koriste Dynafleet mogu odmah da preuzmu aplikaciju na lokaciji App Store. Za početak unesite postojeće korisničko ime i lozinku.

Dynafleet aplikacija

RAZVOJ VOZAČA
Volvo obuka za razvoj vozača je prilagođena zahtevima vašeg poslovanja i vozača i obuhvata širok izbor kurseva. Osim pitanja ekonomične potrošnje goriva i uticaja na životnu sredinu, obuhvata i teme kao što su zdravlje, bezbednost, zakonodavstvo i rizici. Nakon pohađanja ovih naprednih kurseva, vozači dobijaju potvrdu o profesionalnoj stručnosti koju zahteva Evropska unija.

DYNAFLEET – KOMPLET ALATA
Telematski sistem firme Volvo predstavljen 2004. godine razvio se u komplet alatki koje omogućavaju pregled lokacija vozila iz voznog parka i značajnih statističkih podataka u realnom vremenu. U kombinaciji sa namenskim komunikacionim sistemom, Dynafleet je idealan radni interfejs. Menadžeru voznog parka mrežna usluga je nadohvat ruke – preko najbližeg računara, tableta ili inteligentnog telefona.

poruka