Hybrid

Najsnažnije vozilo na hibridni pogon stiglo je bez velike pompe

Kada će dizel motor biti glavna tema kada je reč o tehnologiji korišćenja metan gasa? Ovog leta, kada na tri tržišta prevoznici počnu da koriste prve serijski proizvedene kamione FM na MethaneDiesel. Od samog početka, novi Volvo kamioni će biti jedinstveni po tome što koriste gas kao gorivo u dugolinijskom transportu, što će povećati ekonomičnost i smanjiti emisiju ugljen-dioksida na otvorenom putu.

U PONUDI NA ODABRANIM TRŽIŠTIMA
Terenske probe se diskretno obavljaju u Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Holandiji od 2008. Prvih 100 proizvedenih teških kamiona na hibridni pogon planirano je za tržišta u sledećim državama: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji i Luksemburgu.

TIHI KAMION OD 26 TONA
On je idealno rešenje za distribuciju i odnošenje otpada u gradskim sredinama. Upravo u tim sredinama, gde se vozila najviše pokreću i zaustavljaju pri malim brzinama, tehnologija primene elektromotora može da uštedi najviše goriva. Čak i usmerivači vazduha doprinose manjoj potrošnji goriva. S obzirom na to da ukupna težina kamiona iznosi 26 tona, konačna ušteda će biti primetna.
.
“Vozači koji su učestvovali na terenskim probama potvrdili su nam da se hibridna tehnologija savršeno uklapa u gradsku vožnju – Volvo FE na hibridni pogon se brzo i tiho kreće po gradu, što je neočekivana prednost jer se istovremeno postiže značajna ušteda goriva i smanjenje emisije ugljen-dioksida.’’
Lars Mårtensson, direktor odeljenja za ekološka pitanja firme Volvo Trucks

every drop counts
Hybrid engine 
Pogonski sistem motora sadrži elektropokretač, elektropogonski motor i generator.
INTELIGENTNA TEHNOLOGIJA
Elektromotor, ili pogonski sistem motora (MDS), nalazi se između 7-litarskog dizel motora i automatskog I-Shift menjača. Na taj način, dizel motor se neosetno uključuje kada elektromotor velikog obrtnog momenta poveća brzinu, posle čega nastavljaju da rade istovremeno. Pomoću generatora, pojačana kočiona energija se koristi i za pogon elektromotora i za punjenje litijum-jonskih akumulatora, tako da dodatno punjenje nije potrebno.

MANJA EMISIJA UGLJEN-DIOKSIDA, POTROŠNJA GORIVA I GRADSKA BUKA
U poređenju sa standardnim kamionom na dizel gorivo, kod distributivnog kamiona potrošnja goriva može da opadne do 20%. Kod kamiona za prevoz otpada, potrošnja goriva može da opadne do 20%, odnosno do 30% kada se, umesto pogonske grupe vozila, koristi presa sa sopstvenim napajanjem. Emisija ugljen-dioksida može da opadne do 30%. Buka vozila može da bude dvostruko manja prilikom početnog ubrzavanja.