Kratke činjenice o Volvo Trucks kompaniji

   Volvo Trucks 

Kompanija Volvo Trucks jedna je od najvećih i najafirmiranijih proizvođača teških kamiona na svetu , a svojim klijentima u više od 140 zemalja sveta nudi najkompletnija rešenja za prevoz tereta. Pružanje kvalitetnih usluga i briga o klijentima najbitniji su aspekti delovanja kompanije. Temelj proizvodnje kompanije Volvo čine proizvodni pogoni u 16 zemalja, a najviše ih se nalazi u Švedskoj, Belgiji, Brazilu i SAD-u. Porast broja maloprodajnih i servisnih centara kompanije Volvo Trucks posledica je orijentisanosti na klijente čime je stvorena globalna mreža s više od 2300 servisnih radionica. U decembru  2011. g. kompanija Volvo Trucks imala je više od 19.100 zaposlenih širom sveta.

Proizvodi i usluge

Kompanija Volvo Trucks nudi široku paletu srednje teških i teških kamiona. Teški kamioni (iznad 16 tona) čine više od 95% broja ukupno proizvedenih kamiona. Kompanija takođe nudi čitav niz usluga za što kompletnija rešenja u prevozu tereta kao što su optimiziranje rada kamiona i produktivnosti vozača te sigurnost i  potrošnja goriva. U ponuđene usluge još se ubraja i financiranje, lizing, osiguranje, IT rešenja kao i logističke operacije.

Isporuke u svetu

 

Volvo Trucks je prisutan u celom svetu.
Najveći volumen prodaje je u Europi- 40% od ukupne prodaje. Volvo Truck beleži snažnu potražnju za kamionima na tržištima poput Afrike i Bliskog Istoka, Aziije, Severne i Južne Amerike.  Takođe, Istočna Europa sa Rusijom kao glavnim tržištem pokazuje veći rast isporuka tokom prošle godine.

Isporuke po godinama

Volvo Trucks prodaje kamione u 140 zemalja.
Oko 95% ukupnog broja su kamion preko 16t.

Volvo Group
Volvo Trucks je deo  Volvo Group.

Pročitajte više na web stranici Volvo Grupe

Volvo Trucks i sigurnost

Sigurnost je veoma važna za kompaniju još od njenog osnivanja 1927. g. Kompanija Volvo Trucks vodeća je u svetu što se aktivne i pasivne zaštite tiče te na tržište neprestano izbacuje nove tehnologije  kojima osiguravaju veću sigurnost u saobraćaju. Kao primere možemo izdvojiti sigurnosni pojas sa tri pričvrsne tačke, ABS kočnice, Driver Alert Support (upozoravanje umornog ili nekoncentrisanog vozača) i tvornički opremljen  Alcolock (provera alkoholisanosti vozača). Volvo Trucks Accident Research Team još od 1969. godine  istražuje nesreće u kojima učestvuju kamioni čime značajno doprinosi u nastojanjima kompanije da poboljšaju sigurnost u saobraćaju.

Volvo Trucks i životna sredina

Kompanija Volvo Trucks aktivno radi na smanjenju uticaja koji njihovi kamioni, imaju na životnu sredinu. Predvode razvitak motora koji pažljivo troše gorivo i istražuju tehnologije poput hibridnih vozila čime preduzimaju značajne korake ka ostvarenju održivih rešenja u prevozu tereta. Kompanija Volvo Trucks takođe je usresređena i na sopstvene proizvodne pogone te je već uočena značajna ušteda energije u proizvodnji. Fabrika u belgijskom gradu Gentu već je postala CO2 neutralna, a očekuje se da će do 2010. godine  takve postati i ostale fabrike.

 

 
Globalni proizvođač
Tržišni deo

Volvo Trucks je jedan od vodećih proizvođača kamiona na svetu.
Europe 29 - uključuje sve zemlje članice kao i  Norvešku i Švajcarsku.