Pogonska grupa za Volvo FE

Snaga i performanse na zahtev.

Fleksibilnost, snaga, brz odziv i ekološke performanse. Performanse pogonske grupe čine Volvo FE bitnim profesionalnim sredstvom za gradsku i regionalnu distribuciju.

Izrađen po najsavremenijoj mašinskoj tehnologiji, Volvo FE predstavlja savršenu dugoročnu investiciju kada treba da obezbedite maksimalnu radnu efikasnost i produktivnost.
 


Volvo D8K
– sve što želite od Volvo motora.
Volvo D8K motor je potpuno nov 6-cilindarski, 8-litarski motor od 250, 280 i 320 KS. Savršeno odgovara Volvo FE kamionu, dajući mu optimalnu fleksibilnost i vrhunske karakteristike.

Firma Volvo je razvila i konstruisala D8K koji postiže izvanrednu snagu i obrtni moment i ima sistem za naknadnu obradu koji lako zadovoljava najstrože standarde za emisiju. Osim toga, motor reaguje munjevito, npr. u velikoj gradskoj gužvi.

Pročitajte više o Volvo dizel motorima
Menjači
Kod ručnih menjača koristi se servo uređaj. Kratka ručica menjača se nalazi na tunelu za motor i kod ručnog i kod automatskog menjača. Automatski menjač se koristi preko tastera. Za sve menjače može da se specificira izvod snage.

Pogonske osovine
Postoje četiri različite pogonske osovine za Volvo FE. Maksimalno osovinsko opterećenje se kreće od 13 do 23 tone. Sve osovine se standardno isporučuju sa blokadom diferencijala.

Pročitajte više o specifikacijama pogonske grupe


Volvo FE CNG Driveline

Pogon na metan, ali sa istim voznim karakteristikama kao i standardni Volvo FE

Volvo FE CNG (komprimovani prirodni gas) ima novi 9-litarski motor koji radi samo na metan. Motor koristi tehnologiju na bazi svećice koja je vrlo pogodna za zadatke pri kojima kamion prelazi kratka rastojanja uz česte polaske i zaustavljanja. Volvo FE CNG sa potpuno automatskim menjačem ima iste izvanredne vozne karakteristike i produktivnost kao i standardni Volvo FE. Osim toga, automatski menjač obezbeđuje brži odziv pogonske grupe.

Pročitajte više o za Volvo FE CNG


I-Shift menjač

I-Shift. Konačno je stigao.

Vožnja kamiona sa I-Shift menjačem često se opisuje kao vožnja bez naprezanja. Pošto nemate pedalu kvačila, bezbedno se naslonite i koncentrišite na druge dve. I-Shift koristi ugrađenu inteligenciju za brzo i automatsko biranje odgovarajućeg stepena prenosa u svakom trenutku. Softver menja stepene prenosa bolje čak i od najboljih vozača.

Ipak, možete da se uključite ako želite. Dugmad na ručici menjača omogućavaju vam da se uključite i ručno menjate stepene prenosa.

Pročitajte više o I-Shift menjaču za Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

Mi u firmi Volvo Trucks vidimo Euro 6 samo kao jednu fazu u svom razvoju. Smanjivanjem potrošnje goriva još više smanjujemo ukupnu emisiju, a vi imate manje troškove.


Volvo Trucks servisni intervali

Servisni intervali i zahtevi za održavanje ostaju isti.

Vlasnici Volvo FE kamiona ne moraju da brinu zbog servisnih intervala ili dodatnih zahteva za održavanje i pored strožih zahteva koje Euro 6 postavlja motorima i servisnom osoblju. Oni ostaju nepromenjeni.


Menjač kamiona Volvo FE

Fleksibilnost je naš moto.

U ponudi za Volvo FE su ručni i automatski menjači, pa možete da odaberete onaj koji odgovara vašim uslovima vožnje.

Ručni menjač može da ima šest ili devet brzina koje redom odgovaraju gradskoj vožnji ili efikasnoj vožnji pri određenoj primeni.

Automatski menjač je vrlo praktičan kada se pri obavljanju zadataka zahteva često pokretanje i zaustavljanje, a posebno je dobar ako Volvo FE ima D8K motor.

Pročitajte više o fleksibilnosti i efikasnosti