Mnoštvo novih funkcija. I prostora.

Kabine su najprostranije do sada jer imaju uspravne A-stubove. Svaki delić prostora je dizajniran tako da vozaču bude udobnije – od trenutka kada sedne za volan do trenutka kada se probudi u krevetu. Kako bi i sledećeg dana bio efikasan.

Dobro došli na novo radno mesto!

Ikona za uspravno stajanje

Uspravno stajanje.

Do 18 cm viša od prethodnih Volvo FH kabina. Imate puno prostora iznad glave, sem ako niste profesionalni košarkaš. Čak 220 cm u najvećoj kabini Globetrotter XL.

Pogledajte kompletne specifikacije kabina

Integrisan parkirni hladnjak I-ParkCool

Ugrađen parkirni hladnjak.

Izvanredan rashladni kapacitet koji ne ugrožava prostor u kabini ili aerodinamiku. I-ParkCool je potpuno nov integrisan parkirni hladnjak koji vam omogućava da mirno spavate noću i štedite gorivo danju.

Saznajte više o I-ParkCool funkciji

 

Dodatni kubni metar prostora

Dodatni m3 prostora.

Kabine izgledaju prostrano. I jesu. U kabini Globetrotter XL, pravi A-stubovi, niži tunel za motor i viši krov povećavaju prostor za čitav kubni metar, tj. 12%.

 

Potpuno podesivi volan

Podesivi volan i upravljačko vratilo za udobno sedenje.

Potpuno podesivi volan sa funkcijom podešavanja upravljačkog vratila do 20° olakšava vožnju. Lako se pomera kada ulazite u kabinu ili izlazite iz nje. Praktično se reguliše pomoću nožne pedale.

 

Prostor za odlaganje stvari

Puno prostora za stvari.

Dodali smo prostor za odlaganje stvari od 300 litara. Prostrani odeljci za odlaganje stvari – napred, ispod kreveta, nazad i spolja – mogu da budu prilagođeni vašim potrebama, a ima i puno praktičnih odeljaka za sitnice.

 * Ne važi za nisku kabinu za spavanje.

Ergonomska instrument tabla

Nova, moderna i ergonomska instrument tabla.

Nova, blago zakrivljena instrument tabla nije samo dopadljiva. Napravljena je tako da omogući ergonomski položaj u vožnji – sva dugmad, instrumenti i prostori za odlaganje stvari nalaze se nadohvat ruke.

Saznajte više o instrument tabli

Elektronsko upravljanje klimatizacijom

ECC sa senzorom kvaliteta vazduha.

Sistem za elektronsko upravljanje klimatizacijom, sa vrhunskim ventilacionim otvorima i mnoštvom senzora i filtera, obrađuje vazduh pre nego što ga udahnete. Time se postiže vrhunski kvalitet vazduha, poboljšava odmrzavanje i eliminiše promaja.

 

Širi donji krevet

Širi krevet za spavanje ili odmor.

Ne morate da spavate zgrčeni. Donji krevet je 40 mm širi u prednjem delu, a 55 mm u srednjem. Postoji čak i vrlo širok krevet na rasklapanje. I uzglavlje može da se nagne do 55°.

 

Električni orman za sušenje

Električni orman za sušenje.

Rešenje za brzo sušenje odeće, peškira i obuće. Montira se na gornji krevet ili zid kabine. Ekonomičan, tih i lak za skladištenje u sklopljenom stanju.

 

Izlaz za vanredne situacije preko krovnog prozora

Panoramski krov.

Osim toga što daje utisak prostranosti, zatamnjen stakleni krovni prozor je najbolji izlaz za vanredne situacije. Na njemu se nalaze roletne za sunce i mreža protiv komaraca, a kao opcija postoji električni krovni poklopac.


* Ne važi za nisku kabinu za spavanje.

Dodatna 4 cm od volana do tela.
Ne zapinjite telom o volan. Opseg podešavanja sedišta je izvanredan – ukupno 24 cm od prednjeg do zadnjeg kraja. Dodatna 4 cm u poređenju sa prethodnim Volvo FH modelom.

Elektronski daljinski ključ.

Nije običan ključ. Daljinski zaključava ili otključava kamion. Uključuje svetla za bezbedan prilazak kabini. Ako se osećate ugroženim, samo pritisnite alarmno dugme da biste uključili sirenu.

Audio sistem sa dodatnim mogućnostima.
Audio sistem će vam omogućiti da slušate sve što poželite. MP3, WMA ili iTunes M4A datoteke? Sa CD-ova, USB uređaja, iPod-a ili preko AUX ulaza? Sve može. Dodajte i bas zvučnik od 400 W za dodatnu snagu.

Napredno unutrašnje osvetljenje.
Trinaest energetski efikasnih i snažnih svetlosnih izvora izvanredno osvetljavaju unutrašnjost kabine. Svi se lako kontrolišu u tri pretpodešena koraka ili pomoću prigušivača. Kada vozite noću, pređite na crvene lampice da biste i dalje dobro videli.

Prostor za alkoblokadu.
Alkohol ne sme da se koristi u vožnji. Zato postoji alkoblokada. Ugradite je u Volvo FH fabrički i jasno stavite do znanja kupcima da ozbiljno shvatate bezbednost na putu.
Kontrola iz kreveta.
Napredna komandna tabla u delu za spavanje omogućava kontrolu unutrašnjih svetala, budilnika, parkirnog grejača, parkirnog hladnjaka, audio sistema, prozora, krovnog poklopca i brava. Ne morate da ustajete iz kreveta.

Električna parkirna kočnica.
Električna parkirna kočnica se koristi pomoću prekidača na instrument tabli nadohvat ruke. Automatski se uključuje nakon vađenja ključa i – uz malu pomoć EBS-a – automatski otpušta prilikom polaska.

Priprema za TV od 19".

Volvo FH može fabrički da se pripremi za ugradnju TV-a i opremi nosačima, antenom i priključcima za napajanje i TV signal, kao i AUX ulazom za povezivanje TV-a sa audio sistemom.

Udobna vožnja.
Novi zadnji oslonci kabine. Nov položaj upravljačkog mehanizma. Nova geometrija prednjeg kraja. Nov oslonac motora. I još mnogo toga. Zaista smo se potrudili da povećamo udobnost u vožnji. Rezultat je, ako smemo da kažemo, vrlo zadovoljavajući.

Čista voda svuda.
Ako vam treba sveža voda, ne morate da idete daleko. Spoljašnji odeljak drži rezervoar od 7 litara sa slavinom.