Nova šasija. Jednom rečju, dinamična.

Volvo FH se ponaša na putu bolje od ostalih kamiona. Konstruisali smo skoro svaki kamionski deo da bismo obezbedili stabilnost i precizno upravljanje.
 
Ima i nezavisno prednje oslanjanje. Kamen temeljac u kamionskoj industriji, za bolje ponašanje na putu.
 
Lako postavljanje nadgradnje i manje zadržavanje kod isporučioca nadgradnje. Mnogo opcija olakšava adaptaciju.
Približne visine šasija
  • X-Low (tegljač): 810 mm
  • Low: 850 mm
  • Med: 900 mm
  • High: 1,000 mm
Osovinski razmak
  • Tegljač: Od 2,850 mm do 4,100 mm
  • Kamion: Od 3,200 mm do 6,700 mm
Pogledajte kompletne specifikacije šasija

 

Nezavisno prednje oslanjanje

Nezavisno prednje oslanjanje. Ponašanje na putu slično automobilu.

Stabilan na pravim putevima kao voz na pruzi. Idealna putanja u krivinama. Nezavisno prednje oslanjanje je nesumnjivo revolucionarno rešenje kada je reč o ponašanju na putu. To zaista morate sami da iskusite da biste se uverili.

Saznajte više o nezavisnom prednjem oslanjanju

Volvo dinamičko upravljanje

Volvo dinamičko upravljanje.
Potpuna kontrola – bez napora.

Smatra se najvećom inovacijom od uvođenja servo upravljača, a razumljivo je i zašto. Kada se krećete na uskom prostoru, patentirano Volvo dinamičko upravljanje vam obezbeđuje sav potreban dodatni moment upravljanja, drastično smanjujući naprezanje vaših mišića. Možete doslovno da upravljate jednim prstom. Pri većim brzinama eliminiše smetnje koje izazivaju rupe na putu, kolotrazi, oznake na putu, nagnuti putevi, bočni vetrovi itd., obezbeđujući vam idealnu stabilnost po pravcu i potpunu kontrolu – sve vreme.

Saznajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Vazdušno oslanjanje GRAS-G2.

Isprobajte novo zadnje vazdušno oslanjanje sa velikim razmakom od podloge. Reklo bi se da je reč o revolucionarnom rešenju posebno predviđenom za šljunkare.

Saznajte više o vazdušnom oslanjanju ovde.

Manja težina

Manja težina.
Veća korisna nosivost i manji troškovi goriva.

Dok su proizvođači većine kamiona povećali težinu da bi zadovoljili zahteve Euro 6 standarda, mi smo kod ovog kamiona uradili suprotno. Optimizovali smo mnoge standardne specifikacije i načinili Volvo FH znatno lakšim. Normalan dugolinijski tegljač konfiguracije 4×2, na primer, sada može da bude preko 100 kg lakši od prethodnog Euro 5 modela.

Gurajuće i prateće osovine

Konfiguracija 8×2 sa upravljivom gurajućom i pratećom osovinom.

Kapacitet konfiguracije 8×2, a udobna vožnja i ekonomična potrošnja goriva konfiguracije 4×2 – sve u jednom vozilu. Sada možemo fabrički da montiramo i gurajuću i prateću osovinu na vaš kamion Volvo FH. Odaberite hidraulično upravljive osovine da biste postigli još manji poluprečnik zaokretanja.

Isporučilac

Više opcija. Kraće zadržavanje kod isporučilaca nadgradnje.

Specifikacije imaju mnogo opcija, pa Volvo FH može lako da se pripremi za svaku primenu, uključujući izmenljive nadgradnje. Novi modul za isporučioca nadgradnje, posebna elektronska jedinica, olakšava posao isporučiocu nadgradnje. Osim toga, VBI (Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje) omogućavaju mrežni pristup svim potrebnim tehničkim crtežima i dijagramima električne instalacije.

Posetite veb-sajt Volvo uputstva za isporučioce nadgradnjeKarakteristike oblika šasije

Opcije oblika šasije tegljača Volvo FH

1. Kutija za akumulator (BBOX-L)
Pomerena je unapred za 300 mm u poređenju sa prethodnim rešenjem. Na tegljačima se time povećava kapacitet goriva za 100–120 litara.

2. Kutija za akumulator (BBOX-EF)
Postavljena je pozadi unutar okvira šasije (opcija za tegljače).

3. Rezervoar za AdBlue
Rezervoar za AdBlue može kod tegljača da se montira na vrh okvira, iza kabine, da bi se povećao kapacitet goriva (ADTP-BC).

4. APM
Modulator za proizvodnju vazduha (APM) kod tegljača se postavlja unutar okvira šasije da bi se povećao prostor za opremu koja se montira na šasiju, npr. rezervoare za gorivo.
Opcije oblika šasije kamiona Volvo FH

5. Slobodan prostor na okviru
Oprema na šasiji može da se pomeri unazad da bi se dobio prostor za stope dizalice ili drugu opremu. (FAA10; oko 500 mm) i (FAA20; oko 600 mm).

6. Niz otvora na okviru za isporučioca nadgradnje
Gornji niz otvora je predviđen za isporučioca nadgradnje. Svi nosači u gornjem nizu otvora imaju pomerene ose i odstojnik od 8 mm. U gornjem nizu otvora ne postoje zakivci.

7. Priprema za dizalicu
Ploče za dizalicu mogu fabrički da se montiraju na šasiju.

8. Zadnje vazdušno oslanjanje i kratak zadnji kraj
Zadnji prepust može da se skrati zato što je prednja stabilizaciona poluga redizajnirana. Ovo olakšava građevinsku primenu, naročito prilikom postavljanja asfalta i kod izmenljive nadgradnje.