Spolja lepotan. Iznutra zver.

Volvo FH16 ima sve ono što od kamiona Volvo FH očekujete. I još mnogo toga. Ako ne pravite kompromise po pitanju performansi i stila, ovo je kamion za vas.

Volvo FH engine Euro6

16 litara čiste snage.

D16K, najsnažniji Volvo motor do sada, proizvodi ogromnih 750 KS i 3550 Nm. Na raspolaganju su tri različite snage i četiri obrtna momenta, a svi motori zadovoljavaju zahteve za emisiju Euro 6 standarda. U kombinaciji sa I-Shift menjačem (ojačana verzija se standardno isporučuje) i nekom od ekonomičnih i čvrstih pogonskih osovina, postavlja nov standard za najteže transportne zadatke.

Pogledajte sve opcije pogonske grupe

Dizajn spoljašnjeg izgleda kamiona Volvo FH16

Spolja

1. Ukrasna stakla
Na spoljašnjem zidu kabine nalazi se zatamnjeno staklo koje modelu Volvo FH16 daje jedinstven izgled. Ne služi da se kroz njega gleda. Već da se u njega gleda.

2. Nova crna boja
Nov FH16 je taman. Vrlo taman. Međutim, ispod gornje površine boje kriju se interesantne nijanse. Mistični fjord – tako zovemo ovu boju. Morate da je vidite.

3. Istaknuti detalji
Mali detalji prave veliku razliku. Naročito ako su sjajni i hromirani. Po tome se izdvajaju prednji stepenik, ukrasna traka maske hladnjaka, ručke na vratima i Volvo simbol.

4. Šampionska maska hladnjaka
Maska hladnjaka tamnosrebrne, satenske boje ostavlja snažan utisak na svakog ko je vidi. Retrovizori i štitnik od sunca imaju isti vrhunski izgled.

Iznutra

 

Vozačevo sedište kamiona Volvo FH16 Volvo kamiona Volvo FH16 Unutrašnje presvlake kamiona Volvo FH16
Jedinstven dizajn sedišta.
Za volanom modela Volvo FH16 osećate se sjajno. A ovo je vaš presto. Jedinstveno sedište upečatljivog dizajna, sa kvalitetnom presvlakom od kože ili kombinacije kože i tkanine, pruža vrhunsko zadovoljstvo. Kada na njemu sedite ili ga gledate. Naravno, sedišta mogu da se poruče sa funkcijom ventilacije.
Raven.
Da bi vožnja bila još prijatnija, može da se poruči Raven volan (samo za Volvo FH16). Od tamne kože, sa kontrastnim žutim koncem, savršeno usklađen sa unutrašnjim presvlakama, trakama i sedištima.
Prva klasa.
U unutrašnjosti se nalaze jedinstvene table na vratima, table na zidovima, hromirane ukrasne trake, zavese, presvlake na krevetima i dodatna svetla u vratima. Sve to čini unutrašnjost kabine luksuznom.