Najbezbedniji Volvo na svetu
Najbezbedniji Volvo na svetu

U najčvršću Volvo kabinu do sada standardno se ugrađuje krovni poklopac kao izlaz za slučaj opasnosti. Najteži testovi na sudar u svetu pokazuju da je velika verovatnoća da vozači prežive nakon udara u nepokretni objekat pri brzini od 80 km/h.

Serija Volvo FH je testirana na sudar preko 1000 puta pomoću računarskih simulacija i 20 puta u realnim uslovima. Ovo je znatno više od standardnog testiranja. Iako to više nije neophodno, Volvo i dalje testira vozila prema švedskim standardima – koristeći test poznat u svetu kao „Švedski test na udar“ i „Najteži test na udar u svetu“.

Simulacija i testiranje omogućavaju konstruisanje kabine koja maksimalno štiti vozača. Veće i čvršće kabine.


Prava bezbednost

Testovi na sudar potvrđuju prednosti konstrukcije nove kabine. Lutka za testiranje na sudar „preživljava“ i najteži test, udar brzinom od 50 km/h u nepokretnu prepreku u obliku kamiona. U stvarnim uslovima test može da se uporedi sa udarom u nepokretni kamion pri brzini od 80 km/h; njegovi rezultati pokazuju da bi i vozač preživeo sudar.

„Nikada nismo ni pomišljali da napravimo kabinu bez izlaza za slučaj opasnosti“

„Kada smo pravili Volvo FH, imali smo priliku da dizajniramo konstrukciju kabine od početka, bez ograničenja. Iskoristili smo sve mogućnosti da bismo napravili najbezbedniji kamion do sada“, kaže Mati Koponen koji radi u odeljenju za projektovanje kabina firme Volvo. Kao i do sada, Volvo je testirao kamione sa svom unutrašnjom opremom i punim odeljcima za odlaganje stvari.

„Prilikom sudara ništa u kabini ne bi smelo da povredi vozača. Čak i aparat za kafu treba da ostane na mestu“, kaže Ulf Torgilsman, stručnjak za sudare u odeljenju za projektovanje kabina firme Volvo.

Prvi svetski standardni krovni poklopac kao izlaz za slučaj opasnosti

Polovina svih kamionskih nesreća se završava prevrtanjem vozila. Izlazak kroz vrata vozila koje leži na boku može da bude vrlo težak. Razbijanje vetrobranskog stakla nogom više nije moguće, jer je ono zalepljeno. Rešenje je u krovnom poklopcu kao izlazu za slučaj opasnosti.

„Ako je vetrobransko staklo zalepljeno, mora da postoji drugi način da vozač izađe u slučaju opasnosti. To je neophodan zahtev“, kaže Ulf Torgilsman, stručnjak za sudare.


Krovni prozor i izlaz za slučaj opasnosti.
Prvi svetski standardni krovni poklopac kao izlaz za slučaj opasnosti

Vrlo veliki krovni prozor

Zato je svaki Volvo FH sada opremljen krovnim prozorom koji se koristi i kao izlaz u slučaju opasnosti. Dimenzije prozora su 50x70 cm, što omogućava čak i vrlo krupnim vozačima da lako izađu.

Osim toga, krovni prozor zadovoljava zahteve za izlaz za slučaj opasnosti kod kamiona koji transportuju zapaljivu robu, kao što su benzin i druge materije. Još jedna pogodnost je u velikoj količini svetlosti koja ulazi u kabinu kroz krovni prozor. To čini boravak vozača kvalitetnijim i smanjuje potrebu za električnim osvetljenjem.

„Prijatno radno mesto je važno i zbog bezbednosti. Vozač se lakše koncentriše. Može se reći da krovni poklopac kao izlaz za slučaj opasnosti smanjuje verovatnoću za korišćenjem u tom slučaju“, kaže Mati Koponen koji radi u odeljenju za projektovanje kabina firme Volvo. To je u skladu sa ciljem firme Volvo da pravi bezbedne kamione.

7
Bezbednost