Član porodice. Bez ikakve sumnje.

Mi u firmi Volvo Trucks verujemo da svaki član porodice treba da ima nešto sebi svojstveno. Spoljašnjost kabine brzo odaje Volvo FL u najpozitivnijem smislu. Najmlađi član je drzak i ima stav, ali nesumnjivo pripada porodici Volvo kamiona. Znači da je bezbedan, snažan i pouzdan. I zaista lepo upakovan.


Prednji kraj kamiona Volvo FL

Uočljiv izdaleka.

Karakteristična LED svetla u obliku slova V i prednja maska hladnjaka samo su neke najupadljivije spoljašnje crte Volvo FL kamiona. Prestižni Volvo simbol se nalazi visoko na prednjem kraju vozila, bliže vozaču.

Pogledajte specifikacije kabine


Robustna i bezbedna

Robustna, bezbedna spoljašnjost.

Kao što ste mogli da očekujete, Volvo FL je zadovoljio najstrože testove da bi pokazao da je najbezbednije vozilo u klasi. Garantovano zadovoljava najstrože standarde za zaštitu na putu, što smo dokazali tako što smo ga testirali prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstroži test bezbednosti na svetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri raznim udesima.


Ušteda goriva

Manji otpor vazduha štedi gorivo.

Kabina Volvo FL kamiona spolja je aerodinamički dizajnirana i blago zaobljena u cilju smanjenja otpora vazduha. Osim što štedi gorivo, poboljšava opšte vozne karakteristike.


Trake za 4×4

Naglasite svoj izgled

Izdvojite svoj 4×4 kamion iz mase tako što ćete da ukrasite njegovu kabinu ovim izdržljivim trakama za 4×4 koje su specijalno osmišljene za novi Volvo FL. To je pametan način da pokažete da vaš Volvo FL nije običan.


Prednja zaštita od podletanja

Zaštita od podletanja spasava živote.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo da proizvodi prednju zaštitu od podletanja mnogo pre nego što je postala obavezna. Prednja i zadnja zaštita od podletanja su razvijene da bi učesnici u saobraćaju bili maksimalno bezbedni i one sprečavaju da se manja vozila zaglave ispod kamiona u slučaju sudara.


Ulazni stepenik Volvo FL kamiona

Lak ulazak i izlazak.

Da bi naprezanje tela bilo minimalno pri čestim ulascima i izlascima, ulazni stepenik kabine je postavljen pod najpristupačnijim uglom. Osim toga, ima neklizajuću površinu i opcionalno osvetljenje, a tu su i pristupačni rukohvati koji pomažu vozaču.

Pročitajte više o ulaznom stepeniku za Volvo FL


Prednja maska hladnjaka kamiona Volvo FL

Prednja maska hladnjaka – i dizajn i funkcija.

Impresivna crna prednja maska hladnjaka sa mrežom u obliku saća povećava protok vazduha i olakšava hlađenje motora i postupak naknadne obrade.

Pročitajte više o dizajnu kamiona Volvo FL
Galerija slika spoljašnjeg izgleda