Kuka sigurno može da izdrži 20 tona više

Novi Volvo FMX je napravljen tako da izdrži sve teške uslove u građevinskoj industriji. Dovoljno je snažan da svojom vučnom kukom drži opterećenja do 32 tone. Ukoliko naleti na makadam ili čak betonski zid, kamion nastavlja sa radom kao da se ništa nije dogodilo.

Osoba koja je dizajnirala novi prednji kraj blage je naravi i oštrog uma i verovatno se dobro oseća na hokejaškom klizalištu. Hans Bergkvist opisuje šta je do sada urađeno. „Fokusirali smo se na robustnost i lakoću održavanja. Dodato je dosta čeličnih delova, ali je težina povećana minimalno – možda za pet ili šest kilograma. Međutim, robustnost je višestruko povećana.“

Apsorbuje energiju kao džinovska opruga

Sandučasta konstrukcija s razlogom

„Novi vučni nosač, novi prednji zaštitni ram, nova zaštitna ploča motora – sve je pričvršćeno za prednju zaštitnu gredu ogromnim držačima. Tako je dobijena sandučasta konstrukcija. Prednji kraj je izuzetno čvrst, kao da je produžetak šasije. Zato apsorbuje energiju udara pri maloj brzini kao ogromna opruga. I skoro potpuno eliminiše sopstvenu učestalost i rezultujuće podrhtavanje kabine“, kaže Hans Bergkvist.

Vučni nosač je toliko čvrst da možete da se popnete na njega da biste dohvatili vetrobransko staklo.
Stezanje vučnog nosača na kamionu Volvo FMX

Povratak u prvobitni oblik

Jedan od testova kojim je merena robustnost konstrukcije podrazumeva pokušaj probijanja prednjeg kraja čeličnim stubom od 3 tone. Sandučasta konstrukcija se ponaša kao opruga – skoro potpuno se vraća u prvobitni oblik.

Drugi test podrazumeva sudar sa teškim betonskim blokom. Pri brzini od oko 5 km/h, kamion udara u njega, čime stvara ogromnu količinu energije. Čelični prednji kraj se malo ugiba, ali uglavnom zadržava oblik. Čvrstoća prednjeg kraja kamiona i gumeni polipropilenski oblik branika dobitna su kombinacija.

Vučni nosač

Više čelika – veća radna efikasnost

„Uglovi kamiona su vrlo istureni i zato su uglovi branika napravljeni od visokokvalitetnog čelika debljine tri milimetra“, kaže Hans Bergkvist. Nova prednja svetla su pozicionirana znatno iznad branika, pa su manje osetljiva. Delovi karoserije su razdvojeni i ne preklapaju se zbog čega je svako spoljašnje oštećenje izolovano.

Hans Bergkvist

„Ukoliko ipak uspete da ozbiljno oštetite prednji kraj, verovatno ćete moći sami da zamenite taj deo pošto su svi zavrtnji vidljivi i pristupačni. Sigurni smo da će kupci ovim biti zadovoljni jer će tako uštedeti novac i povećati radnu efikasnost.“

Povuci-potegni 32 tone

Vučni nosač je izrađen od livenog gvožđa u jednom komadu. „Ako je kamion maksimalno natovaren i točkovi proklizavaju, bager ili drugi Volvo FMX mogu vas izvući za tili čas. Vučni nosač je isturen i uz njega možete da se popnete na prednji kraj kao uz merdevine. Čvrst je gde god da stanete – ništa ne može da se polomi ili naprsne“, kaže Hans Bergkvist. Ručka se otvara pa je vučna osovinica pristupačna po potrebi.

Pogledajte detalje prednjeg i zadnjeg vučnog elementa

3
Robustnost