I-See varčuje gorivo

I-See ima prihranke goriva že vgrajene

I-See je glede na začetno različico že velik korak naprej, kar zadeva možnosti prihrankov goriva. Še vedno uporablja podatke o topografiji ceste za optimiziranje porabe goriva, vendar zdaj shranjuje te dragocene podatke v namensko zbirko podatkov v oblaku in jih pridobiva iz nje. In zbirka podatkov I-See bo prav kmalu vsebovala vse statistične podatke, ki jih potrebuje tovornjak – uporabljala in dopolnjevala pa jo bodo prav vsa vozila s sistemom I-See.

Prihranite do 5 %

POLOŽNI IN STRMI KLANCI
I-See uporablja podatke o nagibih odsekov ceste za uravnavanje hitrosti in prestavljanje za optimalno porabo goriva. Pri tem, kadar je vključen, izkorišča kinetično energijo vozila in prihrani do pet odstotkov goriva. Največje prihranke dosega na položnih klancih, prihranke pa dosega prav na vseh. Vožnja čez običajen hrib poteka v šestih fazah:

Začne se z zviševanjem hitrosti, da bo tovornjak čim dlje v klanec prišel v čim višji prestavi. Ko se približuje temenu hriba, sistem skuša obdržati menjalnik v čim višji prestavi – vozilo pripelje do vrha klanca ob pomoči kinetične energije. Ko doseže vrh klanca, rahlo zniža hitrost, da se pripravi na spust. Spust po klancu navzdol začne v prostem teku. Nato začne omejevati hitrost z motorno zavoro. Ko se približuje dnu klanca, pusti vozilo spet peljati v prostem teku, da pridobi hitrost za vzpon v naslednji klanec.

ZBIRKA PODATKOV
Da ima vozilo ves čas podatke o klancih pred sabo, I-See uporablja tehnologijo GPRS/3G za prenos potrebnih podatkov o najbližjih klancih na cesti pred vozilom. Če v zbirki podatkov še ni podatkov o klancu, po katerem vozi, sistem zapisuje podatke in jih shranjuje v svoj delovni pomnilnik. Podatke nato samodejno pošlje v zbirko podatkov I-See, kjer so na voljo tudi drugim uporabnikom sistema I-See. Tako lahko vsak tovornjak doseže kar največje prihranke goriva že pri prvi vožnji po poljubni progi.

Vsaka kapljica šteje

HRANI 3500 NAJPOMEMBNEJŠIH KLANCEV
Četudi nima aktivne kartice SIM, lahko I-See enako učinkovito varčuje gorivo na vseh klancih, ki jih ima zapisane v svojem delovnem pomnilniku. Ker ima sistem shranjenih 3500 najpomembnejših klancev, ocenjeno po prihranku goriva in pogostosti vožnje, bo vsak tovornjak, ki vozi na rednih progah, začel dosegati najvišje prihranke goriva že pri drugi vožnji po posamezni progi.

SODELOVANJE MED TEHNOLOGIJAMI
I-See lahko optimizira porabo goriva v tesnem sodelovanju z menjalnikom I-Shift in z motorjem. Komunikacijska platforma tovornjaka, telematski vmesnik, pa ima nalogo prenašati podatke o klancih med vozilom in zbirko podatkov I-See. Anders Eriksson, razvijalec sistema I-See pri Volvo Trucks, razlaga: „Ker pozna nagibe ceste pred vozilom, lahko sporoča motorju in menjalniku I-Shift, kako naj delujeta, da tovornjak čim bolje izkoristi kinetično energijo. Tako I-See posnema vožnjo dobrega voznika. A celo najboljši voznik se po urah vožnje utrudi.“

KO SE BANKA ODPRE
I-See je na voljo za pogonske sklope Euro 5 in Euro 6. Vsa vozila, za katera naročite I-See, bodo imela razširjeno funkcionalnost, to je uporabo zbirke podatkov I-See, kar pomeni, da bodo imele Volvove stranke kmalu dostop do neizmernih možnosti prihrankov goriva. Ali po besedah Andersa Erikssona: „Glavne ceste bodo verjetno posnete že v prvih tednih po uvedbi sistema. Tako bo lahko vsak tovornjak z I-See varčeval gorivo že od prve vožnje naprej.“