Daljše in težje vožnje na plin – z Volvom FM MethaneDiesel

Kdaj bo dizelski motor najnovejša novica na področju tehnologije metanskega pogona? Letošnje poletje – ko bodo prvi serijsko izdelani tovornjaki FM MethaneDiesel začeli voziti na treh trgih. Novi Volvovi tovornjaki bodo popolna posebnost, saj bodo uporabljali plin pri prevozih na velike razdalje, s tem pa omogočili gospodarnejšo porabo goriva in manjše izpuste CO2 na odprti cesti.

ZA ČIM BOLJŠI IZKORISTEK GA UPORABLJAMO V DIZELSKEM MOTORJU
Naša izredno uspešna dizelska tehnologija Euro 5 po izkoristkih in voznih zmogljivostih daleč prekaša konvencionalne plinske motorje. V primerjavi z dizelskim gorivom so izpusti CO2 pri umetno pridobljenem bioplinu do 70 odstotkov manjši. Kako torej združimo najboljše lastnosti obeh tehnologij?
Začnemo z majhno količino dizelskega goriva za vžig metana. To nam zagotovi prednosti dizelskega motorja – prihranek do 25 odstotkov plina v primerjavi s konvencionalnim plinskim motorjem s prisilnim vžigom. Nato v valje vbrizgamo čim več metana, pri tem pa ohranimo gladko delovanje, ki ga pričakujemo od dizelskega motorja.

BORBA ZA PLIN SE JE ŠELE ZAČELA
Doslej si nihče ni mogel predstavljati prevozov na velike razdalje s tovornjaki na plin. Višji izkoristki naše metansko-dizelske tehnologije pa povečujejo doseg tovornjakov na 500 km, postopoma pa ga bodo povečale na 800 km. Poleg tega lahko kadarkoli preklopite na pogon na dizelsko gorivo, če plina trenutno ni na voljo.


diagramOcenjeni doseg tovornjakov na plin. 

“FM MethaneDiesel, ki združuje prednosti plina in izkoristek dizelskega motorja, ima za 30 do 40 odstotkov večji izkoristek kot konvencionalni Ottov plinski motor. Poleg tega deluje kot dizelski motor in lahko deluje na dizelsko gorivo, če ne morete dobiti plina.’’

Lars Mårtensson, direktor službe za okolje pri Volvo Trucks
Volvo FMevery drop counts 

100 VOLVOVIH PLINSKIH TOVORNJAKOV POLETI 2011

Terenske preizkuse smo opravili v severni Evropi. Od letošnjega poletja boste lahko srečali tovornjake Volvo FM MethaneDiesel na Nizozemskem, Švedskem in v Veliki Britaniji. Leta 2012 bomo proizvodnjo povečali na 400 tovornjakov in razširili paleto trgov.

METAN: DOSTOPNA IN OBNOVLJIVA ALTERNATIVA
Plin je že na voljo v mnogih državah, infrastruktura pa se še širi. Če je pridobljen iz bioloških odpadkov, metan v primerjavi z dizelskim gorivom pomeni do 70 odstotkov manjše izpuste CO2. Celo pri fosilnem metanu so izpusti CO2 do 20 odstotkov manjši.