Stalno spremljajte donosnost z novo aplikacijo za Dynafleet

Prevozniki, ki uporabljajo sistem Dynafleet za gorivo in okolje, imajo že zdaj odličen pregled nad voznim parkom, porabo goriva in učinkovitostjo voznikov. Lahko nadzorujejo in spremljajo načine vožnje ter tako zmanjšajo emisije CO2 in porabo goriva do pet odstotkov. Nova aplikacija upravnikom voznih parkov omogoča neprekinjen dostop do teh podatkov od koder koli – in sprotno spremljanje donosnosti.

Prihranite do 7 %

„Nova aplikacija za Dynafleet mi omogoča bedeti nad porabo goriva, kjer koli sem. Kmalu bodo aplikacijo uporabljali tudi vozniki kot spodbudo k medsebojnemu tekmovanju – zelo bo pomagala pri skupnih prizadevanjih k istemu cilju.“
Richard Pinel, referent za obračun in spremljanje, Société Armoricaine de Canalisations, Francija


Preverjanje rezultatov

PREVERJANJE REZULTATOV
Z aplikacijo Dynafleet na iPhonu ali iPadu bodo lahko prevozniki preverjali porabo goriva, načine vožnje voznikov in vplive na okolje za celoten vozni park ali po posameznih vozilih. Nove ocene gospodarnosti vožnje olajšujejo merjenje napredka ali nazadovanja pri porabi goriva. Naslednja različica aplikacije bo omogočala dostop do ocen gospodarnosti vožnje tudi voznikom. Ta možnost in nekatere druge izpopolnitve so namenjene prevoznikom in tudi voznikom.

ŠIRŠA SLIKA Z DYNAFLEET
S sprotnimi podatki o lokacijah vozil, tovorih, količinah goriva v rezervoarjih, voznih urah voznikov, izpustih in porabi goriva lahko prevoznik obvlada nepredvidene težave, izboljšuje produktivnost in sprejema različne odločitve, ki mu prihranijo gorivo. Ob zaključku delovnega dne poročila sistema Dynafleet omogočijo podjetju natančen pregled nad učinkovitostjo posameznih vozil in voznikov.


Najugodnejša pot z Dynafleet

ZAPISOVANJE NAJBOLJŠIH NAČINOV VOŽNJE
Tudi ob izkušenih voznikih in uporabi sistema Dynafleet, ki natančno opozarja na možnosti prihrankov goriva, je treba za prihranek goriva spremeniti navade voznikov. Zato je usposabljanje voznikov velikega pomena, za trajne prihranke in večjo donosnost prevozov pa je treba najboljše načine vožnje ohranjati iz dneva v dan. To je mnogo lažje, če je ocena gospodarnosti vožnje ves čas pri roki – prevozniku in vozniku.

UGANETE, KAKŠNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV JE NAJUČINKOVITEJŠE?
Volvovo usposabljanje voznikov daje najboljše rezultate, če ga izvajate v okviru dolgoročne strategije na podlagi podatkov, ki vam jih nudijo različna poročila sistema Dynafleet. Najgospodarnejše načine vožnje razvijate v sistemu, ki obsega analizo, ocenjevanje in zastavljanje novih ciljev voznikom. Trajne prihranke goriva prinaša predvsem sistematičen pristop k razvoju in utrjevanju gospodarnih načinov vožnje v celotnem voznem parku.

Gospodarna poraba goriva in donosnost

POZITIVNA SPIRALA GOSPODARNE PORABE GORIVA IN DONOSNOSTI
Izkušnje kažejo, da se z manjšo porabo goriva zmanjšujejo tudi obraba in okvare vozila ter utrujenost voznika. To pomeni manjše stroške vzdrževanja in popravil ter ugodnejše delovno okolje. Voznik doživlja manj stresa in je lahko produktivnejši. Manj tvega in krepi ugled prevoznika – s tem pa tudi donosnost.

To postopoma privede do učinkovitejšega obvladovanja večjega števila voženj ob optimalni izrabi dragocenega goriva.

APLIKACIJA DYNAFLEET
Uporabniki sistema Dynafleet si že lahko prenesejo aplikacijo s spletnega mesta App Store. Za začetek uporabe vpišite svoje obstoječe uporabniško ime in geslo.

Aplikacija Dynafleet

USPOSABLJANJE VOZNIKOV
Volvov program usposabljanja voznikov nudi široko paleto tečajev, ukrojenih po posebnih potrebah vašega podjetja in voznikov. Teme segajo od gospodarne rabe goriva in učinkov na okolje do zdravja, varnosti, predpisov in poznavanja tveganj. Na teh nadaljevalnih tečajih si lahko voznik pridobi certifikat o strokovni usposobljenosti, ki ga predpisuje EU.

DYNAFLEET – ZBIRKA ORODIJ
Volvov telematski sistem, predstavljen leta 2004, se je razvil v delovno okolje z naborom orodij, ki prevozniku omogočajo sprotni pregled nad lokacijami vozil in ključnimi statističnimi podatki. Skupaj z namenskim komunikacijskim sistemom je Dynafleet idealen delovni vmesnik. Vodja voznega parka ima to spletno storitev na voljo na najbližjem računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu.

sporočilo