Hybrid

Tiho je pripeljal najmočnejši hibridni tovornjak

Prvi hibridni tovornjak za težke prevoze uporablja vzporedni dizelski in električni pogon za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 do 30 odstotkov pri odvozu smeti v mestih. Ampak to je le del zgodbe. Električni pogon, ki vskoči namesto dizelskega ob speljevanju in pri nizkih hitrostih, vozniku omogoča živahnejše pospeške – vsem drugim pa prihrani hrup.

ŽE V UPORABI NA IZBRANIH TRGIH
Terenske preizkuse neopazno opravljamo v Franciji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem od leta 2008. Prvih sto težkih hibridnih tovornjakov iz serijske proizvodnje bo šlo v naslednje države: Švedsko, Norveško, Finsko, Dansko, Britanijo, Francijo, Nemčijo, Avstrijo, Švico, Italijo, Nizozemsko, Belgijo in Luksemburg.

26 TON MIRU IN TIŠINE
Največ lahko pridobita distribucija in odvoz smeti v mestnih okoljih. Pri teh vožnjah je največ speljevanja, počasne vožnje in ustavljanja, kjer električni pogon prihrani največ goriva. Porabo goriva zmanjšujejo tudi spojlerji za usmerjanje zraka. Ob skupni masi do 26 ton se prihranki hitro nabirajo.
 “Komentarji naših preizkusnih voznikov potrjujejo, da smo hibridno tehnologijo idealno prilagodili mestni vožnji: Volvo FE Hybrid je v mestu tih in hiter – prijetno presenečenje pri tako občutnem zmanjšanju porabe goriva in izpustov CO2.’’
Lars Mårtensson, direktor službe za okolje pri Volvo Trucks 

every drop counts
Hybrid engine 
Motorni pogonski sistem združuje motor zaganjalnika, električni pogonski motor in generator.
NAPREDNA TEHNOLOGIJA
Elektromotor, oziroma motorni pogonski sistem, je vgrajen med 7-litrskim dizelskim motorjem in samodejnim menjalnikom I-Shift. Tako lahko dizelski motor gladko poprime, ko električni motor z visokim navorom pridobi vrtljaje, in nato motorja delujeta vzporedno. Z generatorjem se energija zaviranja uporablja hkrati za pogon električnega motorja in polnjenje litij-ionskih akumulatorjev – dodatno polnjenje ni potrebno.

ZMANJŠANJE IZPUSTOV CO2, PORABE GORIVA IN HRUPA V MESTIH
V primerjavi s klasičnim dizelskim tovornjakom je lahko poraba goriva pri distribucijskih vožnjah do 20 odstotkov manjša. Smetarski tovornjak lahko porabi 20 odstotkov manj goriva – ali celo do 30 odstotkov manj, če za pogon stiskalnice za smeti uporablja priklopno enoto namesto odgona z motorja. Skladno s tem so lahko tudi izpusti CO2 manjši do 30 odstotkov. Hrup vozila pri pospeševanju z mesta je lahko pol manjši.
.