novi Volvo FE

Vaš prilagodljivi delovni partner, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti in prvovrstna produktivnost.

Vlačilec 4x2; šasija s kabino 4x2, 6x2 ali 6x4

D8K (250, 280 ali 320 KM)
Šasija Volva FE

Okvir, ki zagotavlja uspeh.

Pri predelavi šasije Volva FE so naši inženirji pustili svoji domiselnosti prosto pot. Zamislili so si prilagodljiv model, ki ga je mogoče uporabiti za skorajda vse vrste prevozov, ki si jih lahko predstavljamo.

Nato so razvili čvrsto, trpežno šasijo, ki lahko ob svoji lahki konstrukciji prenaša velike obremenitve in jo je mogoče brez težav prilagajati potrebam.

Vi lahko zdaj njihov dosežek preizkusite v realnem življenju.
 


Preprosto, hitro natovarjanje

Preprosto, hitro natovarjanje.

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči ali na daljinskem krmilniku. Tako je natovarjanje preprosto in hitro ne glede na višino nakladalne ploščadi.


Euro 6 – delo brez motenj

Delo brez motenj.

Z izboljšano razporeditvijo opreme za različico Euro 6 smo dosegli, da je Volvo FE ostal enako prilagodljiv kot doslej, kljub strožjim emisijskim zahtevam.

Preberite več o šasiji Volva FE


Prilagodljivo vzmetenje

Prilagodljivo vzmetenje.

Mirno vožnjo vam zagotavlja tudi najsodobnejše vzmetenje kabine z najsodobnejšimi rešitvami. Na voljo sta mehansko vzmetenje kabine z vijačnimi vzmetmi in blažilniki spredaj in zadaj ter zračno vzmetenje z zračnimi mehovi spredaj in zadaj.


Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje

Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje.

Ko ste naročili svoj Volvo FE, se lahko vaš izdelovalec nadgradnje prijavi na spletno stran z Volvovimi navodili za izdelovalce nadgradnje in že vidi natančne podatke vašega tovornjaka. Lahko že začne pripravljati opremo ob pomoči risb, ki jih je pripravil naš sistem. Tako lahko kmalu prevzamete po meri opremljeno vozilo.

Preberite več o Volvovih navodilih za izdelovalca nadgradnje


Elektronsko upravljani zavorni sistem

Hitro in varno odzivanje zavor.

The Volvo FE has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear.
 Elektronsko upravljani zavorni sistem (EBS) s sistemom ABS in kolutnimi zavorami zagotavlja krajši odzivni čas ter varnejše zaviranje, pa tudi zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcije, kot so ABS, blokada diferenciala in kombiniranje zavor.

Razširjeni paket EBS vključuje tudi funkcijo pomoči pri speljevanju v klanec. Zavorni koluti so na voljo v več velikostih, za različne vrste prevozov.