novi Volvo FE

Vaš prilagodljivi delovni partner, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti in prvovrstna produktivnost.

Vlačilec 4x2; šasija s kabino 4x2, 6x2 ali 6x4

D8K (250, 280 ali 320 KM)
Pogonski sklop Volva FE

Moč in zmogljivosti na zahtevo.

Prilagodljivost, moč, hitro odzivanje – in prijaznost do okolja. Pogonski sklop zagotavlja Volvu FE zmogljivosti, s katerimi je vozilo nepogrešljivo profesionalno orodje za mestno in regionalno distribucijo.

Volvo FE z vgrajenimi najnovejšimi tehnološkimi dosežki na področju strojev je popolna dolgoročna naložba, če morate svojemu prevozništvu zagotoviti vrhunsko razpoložljivost in produktivnost.
 


Volvo D8K
– vse, kar si lahko želite od motorja Volvo.
Volvo D8K je popolnoma nov šestvaljni motor z delovno prostornino 8 litrov in izhodno močjo 210, 280 ali 320 KM. S svojo optimalno prilagodljivostjo in vrhunskimi zmogljivosti je ravno pravi pogonski agregat za Volvo FE.

D8K ki smo ga razvili in konstruirali pri Volvu, razvija vrhunsko moč in navor, sistem čiščenja izpušnih plinov pa ustreza najstrožjim emisijskim standardom. Motor odlikuje tudi bliskovita odzivnost – denimo celo v gostem mestnem prometu.

Preberite več o Volvovih dizelskih motorjih
Menjalniki
Ročni menjalniki imajo vgrajene servoojačevalnike. Kratka ročica menjalnika je vgrajena na pokrovu motorja, tako pri ročnih kot pri samodejnih menjalnikih. Samodejni menjalnik upravljate z gumbi. Pri vseh menjalnikih so na voljo tudi odgoni.

Zadnje osi
Za Volvo FE so na voljo štiri različice zadnje osi. Največje osne obremenitve znašajo od 13 do 23 ton. Vse osi so serijsko opremljene z zaporo diferenciala.

Preberite več o tehničnih podatkih pogonskega sklopa


Menjalnik I-Shift

I-Shift. Končno je tu.

Vožnjo s sistemom I-Shift pogosto označujejo kot vožnjo brez napora. Ker ne potrebujete sklopke, se lahko varno naslonite nazaj in posvetite pozornost drugima dvema stopalkama. I-Shift s svojo vgrajeno inteligenco v vsakem trenutku hitro najde pravo prestavo in samodejno prestavi vanjo. Programska oprema tega sistema prestavljanje obvladuje bolje tudi od najboljših voznikov.

Če želite sodelovati pri prestavljanju, vam je ta možnost seveda na voljo. Z gumbi na izbirni ročici lahko prestavljate ročno.

Preberite več o sistemu I-Shift za Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

Za nas pri Volvo Trucks pomeni Euro 6 le en korak na znani poti. Z manjšanjem porabe goriva še zmanjšujemo celotne emisije – vam pa znižujemo stroške.


Servisni intervali za tovornjake Volvo

Servisni intervali in zahteve glede vzdrževanja ostajajo enaki.

Lastnikom Volvov FE ni treba skrbeti glede servisnih intervalov ali dodatnih zahtev za vzdrževanje, čeprav Euro 6 nalaga večje zahteve motorjem in servisnemu osebju. Za lastnika se zahteve ne spreminjajo.


Menjalnik Volva FE

Prilagodljivost je naša mantra.

Pri Volvu FE lahko izbirate med ročnim in samodejnim menjalnikom ter se odločite za takega, ki najbolje ustreza voznim razmeram.

Ročni menjalnik je na voljo s šestimi ali devetimi prestavami; prvi je primeren za mestno vožnjo, drugi pa je prilagojen za zahtevnejše vožnje.

Samodejni menjalnik se izkaže za zelo primerno izbiro, če imajo vaše vožnje pogoste postanke in speljevanja, še zlasti je primeren za Volvo FE z motorjem D8K

Preberite več o prilagodljivosti in učinkovitosti