Vrsta novih rešitev. In obilo prostora.

S pokončnima stebričkoma A so kabine prostornejše kot doslej. In vsak pedenj tako pridobljenega prostora smo oblikovali v prid udobju voznika – od trenutka, ko sedete za volan, do trenutka, ko se zbudite na ležišču. Da lahko tudi naslednji dan dobro opravljate svoje delo.

Dobrodošli na svojem novem delovnem mestu.

Polna stojna višina – ikona

Polna stojna višina.

Do 18 cm višja od dosedanjih kabin Volvo FH. Če niste profesionalni košarkar, imate vsekakor dovolj prostora nad glavo. 220 cm v največji kabini, Globetrotter XL.

Oglejte si vse tehnične podatke kabine

I-ParkCool, vgrajeni hladilni sistem na parkirišču

Vgrajeno parkirno hlajenje.

Vrhunsko hlajenje ob neokrnjenem prostoru v kabini in aerodinamiki. I-ParkCool je povsem nov vgrajeni hladilni sistem na parkirišču, ki vam zagotavlja udoben nočni spanec in varčuje z gorivom čez dan.

Preberite več o I-ParkCool

 

Dodatni kubični meter prostora v kabini

En dodatni m3 prostora.

Kabine nudijo občutek prostornosti. In tudi so prostorne. V kabini Globetrotter XL smo z vzravnanimi stebrički A, nižjim pokrovom motorja in višjim stropom pridobili cel kubični meter, tj. 12 odstotkov novega prostora.

 

V celoti nastavljiv volanski obroč

Hrbtenici prijazno nastavljanje volana z nagibom.

V celoti nastavljiv volan z nagibom v območju 20° omogoča udobno vožnjo. Pri vstopanju v kabino in izstopanju iz nje ga preprosto preklopite. Upravljate ga priročno s stopalko.

 

Odlagalni prostori

Obilo prostora za prtljago.

Prostor za prtljago smo povečali za 300 litrov. Prostorne odlagalne prostore na armaturni plošči, pod ležiščem, zadaj in zunaj kabine lahko prilagodite svojim potrebam, na voljo pa imate tudi vrsto priročnih kotičkov za drobnarije.

 

Ergonomična armaturna plošča

Nova, sodobna in ergonomična armaturna plošča.

Nova, rahlo vbočena armaturna plošča ni privlačna samo po videzu. Zasnovana je tako, da zagotavlja ergonomičen in udoben položaj med vožnjo; vsi gumbi, instrumenti in odlagalni prostori na njej so na dosegu.

Preberite več o instrumentni plošči

Elektronska klimatska naprava

ECC s tipali kakovosti zraka.

Elektronska klimatska naprava z vrhunsko zasnovanimi zračnimi šobami ter vrsto tipal in filtrov primerno pripravi zrak, ki ga vdihavate. S tem zagotavlja enkratno kakovost zraka, boljše odmrzovanje stekel in okolje brez prepiha.

 

Širše spodnje ležišče

Širša postelja za spanje ali počitek.

Neutesnjeno spanje. Spodnje ležišče je zdaj 40 mm širše ob vzglavju in nogah, na sredini pa 55 mm. Na voljo je tudi zelo široka zložljiva postelja. Vzglavje lahko dvignete pod kotom do 55°.

 

Električna sušilna omarica

Električna sušilna omarica.

Za hitro sušenje oblačil, brisač in obutve. Namestite jo na zgornje ležišče ali na steno kabine. Energetsko učinkovita, tiha in preprosta za shranjevanje.

 

Strešno okno z zasilnim izhodom

Vse do neba.

K občutku prostornosti prispeva tudi zatemnjeno strešno okno, ki je hkrati najelegantnejši izhod v sili, kar jih je. Opremljeno je s senčnikom in mrežo proti komarjem, lahko pa tudi z loputo na električni pogon.
Dodatni 4 cm med volanom in trebuhom.
Ne sedite zagozdeni za volanom. Območje nastavljanja sedeža je vrhunsko – celih 24 cm v vzdolžni smeri. To pomeni dodatne 4 cm v primerjavi s prejšnjim Volvom FH.

Elektronski daljinski ključ.

Je več kot zgolj ključ. Zaklepanje in odklepanje na daljavo. Prižiganje luči za varen dostop do kabine. Če se počutite ogrožene, s pritiskom na gumb za primere sile sprožite hupo.

Avdio sistem z možnimi razširitvami.
Z avdio sistemom lahko poslušate, karkoli si zaželite. Mp3, wma ali iTunes m4a? S CD-ja, ključka USB, iPoda ali prek pomožne vtičnice? Vse je mogoče. Prištejte temu še 400-vatni subwoofer za večji učinek.

Izpopolnjena notranja osvetlitev.
13 varčnih in zmogljivih svetilk skrbi za enkratno notranjo osvetlitev kabine. Vse svetilke je mogoče preprosto nastavljati na eno od treh prednastavljenih stopenj ali z zatemnilnikom. Med nočno vožnjo lahko preklopite na rdečo osvetlitev, ki ne moti vidljivosti ceste.

Prostor za alkoključavnico.
Alkohol ne spada na cesto. Za to skrbi alkoključavnica. Če se odločite za tovarniško vgradnjo alkoključavnice v Volvo FH, bo to jasno sporočilo naročnikom, kako resno jemljete prometno varnost.
Ostanite v postelji.
Izpopolnjena komandna plošča v spalni kabini vam omogoča upravljanje notranje osvetlitve, budilke, parkirnega grelnika, avdio sistema, oken, strešne lopute in ključavnic. Vse to kar z ležišča.

Električna parkirna zavora.
Parkirno zavoro na električni pogon upravljate z gumbom na armaturni plošči. Samodejno se aktivira tudi ob izklopu kontaktnega ključa, s pomočjo EBS pa se ob speljevanju samodejno sprosti.

Predpriprava za 19-palčni TV-sprejemnik.

Volvo FH je lahko tovarniško predpripravljen za vgradnjo TV-sprejemnika – z nosilci, anteno ter priključki za napajanje in TV-signal, pa tudi s pomožnim vhodom, s katerim TV-sprejemnik povežete z avdio sistemom.

Udobna vožnja.
Novi zadnji nosilci kabine. Nov položaj krmilnega mehanizma. Nova geometrija sprednjega dela. Novo vpetje motorja. In še več. V udobje med vožnjo smo vložili precej truda. Reči moramo, da so rezultati vrhunski.

Čista voda, kjerkoli ste.
Če si zaželite čiste vode, vam ni treba daleč ponjo. Zunanji odlagalni predelek ima vgrajen 7-litrski rezervoar s pipo.