Volvo FMX

Volvo FMX, sodoben tovornjak za gradbeništvo, poln inovativnih rešitev in revolucionarnih novosti.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ali 10×6

D11 ali D13 (od 330 do 540 KM)
Sistemi za podporo vozniku Volva FMX

Tudi prvorazrednemu vozniku na cesti včasih prav pride nekoliko pomoči.

Prevozi v gradbeništvu pomenijo menjave voženj po gramozu gradbišč in po javnih cestah. Na javni cesti zna biti usklajevanje z drugimi udeleženci v prometu precej zahtevno. Gradbišča pa zastavljajo svoje posebne zahteve. Zato si le pomagajte s sistemi za podporo vozniku.


Zavora Stretch.

Včasih, denimo med zavijanjem ali vožnjo po klancu navzdol na spolzkem cestišču, lahko priklopnik začne prehitevati tovornjak in pride do nevarnega prepogiba kompozicije. Zavora Stretch je nova Volvova rešitev, ki preprečuje take dogodke. Z impulznim zaviranjem priklopnika zravna kompozicijo in zmanjša nevarnost prepogiba. Sistem se lahko v nevarnih pogojih pri hitrostih nad 50 km/h sproži samodejno.  Zavora Stretch je zdaj na voljo tudi pri vlačilcih in podvozjih s kabino.

Opozorilni sistem za voznika.

Opozorilni sistem za voznika je inteligenten sistem, ki spremlja vaš način vožnje. Razlikuje se od običajnih opozorilnih sistemov ter vas z zvočnim signalom in sporočilom na zaslonu opozori na utrujenost ter vam svetuje premor.

Opozorilna luč pri zaviranju v sili.

Če do konca pritisnete na zavorno stopalko, zavorne luči s hitrim utripanjem opozarjajo vozila za vami. Preprosta zaščita pred naleti od zadaj, ki lahko povzročajo verižna trčenja in imajo smrtne posledice.

Prilagodljivi tempomat + opozarjanje na nevarnost trčenja.

Brez napora sledite toku prometa. Prilagodljivi tempomat ACC, ki deluje na radarski osnovi, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom pred vami. Ob nevarnosti trčenja na vetrobransko steklo projicira opozorilne luči.

Podpora za varno menjavo voznega pasu.

Slepo območje ob desnem boku kabine vam lahko popolnoma prikrije druge udeležence v prometu. Sistem podpore za varno menjavo voznega pasu ima vgrajen radar, ki ob vklopljenem smerniku nadzoruje to območje. Če je v tem območju kaka ovira, vas nanjo opozorita zvočni signal in utripajoči indikator ob ogledalu.

Elektronski program stabilnosti.

Elektronski program stabilnosti (ESP) posamično zavira vsako kolo. S tem zagotavlja stabilnost celotne kompozicije, preprečuje njen prepogib, prevrnitev ali opletanje priklopnika. ESP je na voljo tako pri vlačilcih kot tudi pri šasijah s kabino.


Paket aktivne varnosti

ACC ar sadursmes brīdinājuma sistēmu virzienā uz priekšu ar ārkārtas bremzēšanu
Joslas maiņas sistēma
Autovadītāja brīdināšanas sistēma