Varje droppe räknas

Varje droppe räknas

En procent här och en procent där – många bäckar små bildar så småningom en hel å … Det är det som är tanken bakom vår filosofi.

Vi bryter hela tiden ny mark och söker nya sätt att få våra lastbilar att gå längre på mindre bränsle så att vi kan minska både miljöpåverkan och kostnader.

Det är ett långsiktigt åtagande och vi arbetar oförtrutet vidare med att förbättra bränsleeffektiviteten i alla våra produkter och tjänster.

Eftersom varje droppe räknas.
Varje droppe räknas

delare


Fuel Advice

Sänk bränsleförbrukningen med Fuel Advice

Fuel Advice är rådgivningstjänsten som aldrig ger upp. När en förare har de kunskaper som krävs för att köra bränslesnålt är kontinuerlig uppföljning nyckeln till framgång.

Fuel Advice hjälper till med just detta. Med regelbundna rapporter och individuella analyser är det lätt att uppnå bra bränsleekonomi, även på lång sikt.

Läs mer om hur Fuel Advice kan hjälpa dig


Dynafleet

Uppnå optimal bränsleeffektivitet

Om du använder Dynafleet i kombination med förarutbildning kan du spara upp till 7 procent bränsle. Dynafleet ger dig uppdaterad information om allt du behöver veta om din vagnpark, och förarutbildningen hjälper förarna att köra säkrare, smartare och bränslesnålare.

Dynafleet finns nu som en app för iPhone, vilket gör att du när som helst kan få tillgång till alla vagnparksuppgifter.

Titta närmare på Dynafleet


I-Shift

I-Shift – spara bränsle och få högsta prestanda

I-Shift minskar bränsleförbrukningen med upp till 7 procent jämfört med en manuell växellåda. Det är den mest avancerade lösningen på marknaden.

I-Shift får ut högsta möjliga prestanda ur lastbilen genom att hålla reda på fordonets vikt, vägens lutning, hastigheten och accelerationen.

Se hur du kan spara bränsle med I-Shift


Luftriktarpaket

Skär genom luften med luftriktarpaketet

Luftriktarpaketet kan förbättra din bränsleekonomi med hela 8 procent. Det minskar turbulensen, minimerar luftmotståndet och leder bort vinden från släpvagnen.

Förutom bränslekostnaderna minskar givetvis även koldioxidutsläppen i motsvarande grad.

Se hur du kan spara bränsle med förbättrad aerodynamik.


I-See

I-See – memorerar vägar och sparar bränsle

Med I-See kan du spara upp till fem procent bränsle direkt när du börjar köra. Systemet memorerar vägarna du kör på och känner också till vägar som du inte har kört på. I-See använder topografiinformationen för att anpassa hastigheten och växlingarna så att högsta möjliga bränsleeffektivitet uppnås.

Få mer information om de sex stegen i I-See


Kalkylator

Beräkna din effektivitet

Sänk bränslekostnaderna och minska koldioxidutsläppen med effektivitetskalkylatorn för lastbilar. Den hjälper dig att beräkna hur olika faktorer påverkar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen och visar hur du kan uppnå förbättringar.

Effektivitetskalkylatorn för lastbilar kan hjälpa dig att förbättra din verksamhet och minska din miljöpåverkan.

Gå till effektivitetskalkylatorn för lastbilar


Hjulinställning

Rätt hjulinställning kan hjälpa dig att spara pengar

Genom att använda rätt däck med korrekt tryck och inställning kan du minska bränsleförbrukningen med 14 procent.

Undersökningar i Europa visar att två av tre lastbilar kör med felinställda axlar och hjul. Vi har därför genomfört tester för att ta reda på hur mycket bränsle detta faktiskt kostar.

Läs om vår forskning och betydelsen av rätt hjulinställning.