TVC

TVC


Under andra världskriget inträffade någonting radikalt. För första gången i krig tog självgående bilar, lastbilar och stridsfordon (ofta med goda terränggående egenskaper) över mycket av den roll som hästdragna fordon tidigare hade spelat.

Moderna fordon för militär användning
Volvo var ett progressivt företag med för den tiden vidsträckta resurser. Därför var det naturligt att företaget spelade en viktig roll när det gällde att förse den svenska krigsmakten med transportutrustning under åren 1939-45. De mest avancerade fordonen var TVA/TVB och TVC. Dessa tre fordon var alla tunga fordon för bogsering av artilleri och luftvärnskanoner.

TVC var det första allhjulsdrivna fordon Volvo tillverkade. Det byggde på TVA/TVB, men med två viktiga skillnader: Fordonet var frambyggt och hade drivning på framaxeln.

Utformad för terrängkörning
Eftersom TVC var avsedd för extrem terrängkörning, var det självklart att försöka begränsa fordonets totallängd och att fördela totalvikten mellan alla tre axlar så jämnt som möjligt. Av det skälet utformades en mycket rymlig hytt ovanpå motorn. Utöver den här unika allhjulsdriva lastbilens övriga avancerade funktioner gav det föraren och det övriga manskapet ett perfekt synfält.

Den rymliga manskapshytten var ett absolut måste för det här fordonet, eftersom det inte bara var avsett att bogsera tungt artilleri och luftvärnskanoner, utan även att transportera hela manskapet till sin destination. Chassit var i princip identiskt med TVA:s/TVB:s chassi, eftersom det byggde på ett mittrör och fristående axlar. De sex hjulen var dessutom utrustade med stora terrängdäck.

I lång och trogen tjänst
TVC:s motor var identisk med föregångaren TVB:s motor, en 7,6-liters bensinmotor med 140 hk. TVC blev mycket populär inom de områden den var avsedd för. Den hade bra terränggående egenskaper, trots att fronten var tung, något som ibland gjorde att framhjulen grävde ned sig i marken. Denna nackdel kompenserades dock av den goda dragkraften hos de två drivande bakaxlarna.

TVC användes under lång tid av den svenska försvarsmakten. Den genomgick förändringar vid mer än ett tillfälle. Förarhytten förbättrades till exempel och fick större fönster, vilket gav manskapet ännu bättre sikt. FBT-motorn ersattes dessutom av en synnerligen effektiv 10-liters bensinmotor, som hade utvecklats ur den dieselmotor som användes för den tunga lastbilen L39 Titan.