Globetrotter

Globetrotter

Globetrotter är egentligen inte en särskild modell, utan en term för förstklassiga versioner av tunga Volvolastbilar för fjärrtransporter. Det är antagligen den största framgången i Volvo Lastvagnars historia. Globetrotter fick snabbt rykte om sig som världens lyxigaste lastbil.

Ett mobilt hotell
Globetrotter var egentligen aldrig menad som lyxlastbil för Västeuropa, utan som ett mobilt hotell för lastbilsförare från länder bakom den forna järnridån. Innan muren föll var det svårt att köra fjärrtransporter för förarna från dessa länder, eftersom de inte kunde ta med sig så mycket västerländsk valuta västerut.

Volvo beslöt att transportföretagen i de här länderna behövde en mycket rymlig lastbilshytt som var utrustad med sådant man aldrig tidigare hade sett i en hytt, till exempel kylskåp, vattentank, diskho, kök m.m. All utrustning, förutom det stora utrymmet, köptes till för en extra kostnad.


Effektivare förare
Tack vare lanseringen av F10/F12 två år tidigare hade transportföretagen och deras förare dock redan insett att en förstklassig lastbilshytt inte bara var bra för förarens bekvämlighet, hälsa och säkerhet, utan att den även fick föraren att arbeta effektivare.
Den nya Volvo Globetrotters popularitet översteg därför alla förväntningar. Plötsligt ville alla ha en Globetrotter-hytt. I själva verket fanns det två olika skäl till att välja Globetrotter-hytten: Antingen ville man göra det extra bekvämt för en enda förare, eller också ville man att två förare skulle få plats på uppdrag där detta behövdes. (I en "vanlig" hytt är det lodräta utrymmet mellan bäddarna begränsat.)

Fortfarande en lyxsymbol
Globetrotter-hytten har nu varit den yttersta symbolen för en luxuös hytt i tjugo år. Eftersom lyxen inte bara gör föraren nöjd och glad, utan även gör honom eller henne effektivare, bidrar den dessutom till att transporterna blir ekonomiskt lönsamma.