NH12 - 2003

NH12 - 2003


Det finns alltid en Volvolastbil för varje tungt transportuppdrag. Volvo designar och bygger lastbilar för över 100 olika länder över hela världen. Och även om den internationella Volvoserien består av fordon som ser väldigt olika ut, delar de ändå samma grundläggande teknik och komponenter.

Ett typiskt exempel på intelligent design
NH12 lanserades i Brasilien 1999 som efterföljare till NL10 EDC och NL12 EDC. Den är ett typiskt exempel på Volvolastbilarnas effektiva och intelligenta design. NH12 är en konventionell lastbil som marknadsförs i de flesta världsdelar. (Den marknadsförs inte i Europa, där längdföreskrifterna gör den mindre effektiv, eller i Australien, där Volvo tillverkade en särskild konventionell NH-lastbil fram till år 2004.)

Trots att den liknar den nordamerikanska NH-lastbilen, är den faktiskt närmare besläktad med de europeiska FH- och FM-lastbilarna än med sina amerikanska motsvarigheter.

Samma fördelar som med FH12
NH12 bygger på samma teknik och komponenter som den internationella FH12, utom när det gäller fronten på chassit, motorhuven och framsidan på hytten. Därför skänker NH12 komfort, ergonomi, passiv och aktiv säkerhet och bränsleekonomi, på samma sätt som FH12, åt de kunder som vill ha en extra rymlig hytt och ett imponerande utseende med motorhuven framför hytten.

Olika behov, olika hytter 
NH12 kan utrustas med tre olika hytter: en kort daghytt för arbetsuppdrag då föraren inte behöver övernatta i hytten, en lång sovhytt med en bekväm bädd och till sist Globetrotter-hytten med överlägsen boendemiljö för en eller två förare.

NH12 lanserades 1999 och producerades fram till år 2006. Den uppgraderades 2003 och 2005 och blev tekniskt jämförbar med de senaste versionerna av FH- och FM-serierna.