Volvo FM
Skapad för
landsvägen

Volvo FM Classic

Volvo FM har beskrivits som ett ”under av effektivitet” och det med rätta. Vid sidan av de bränslesnåla motorerna är det även värt att nämna den imponerande hyttkomforten, som låter föraren slappna av och fokusera helt på uppgiften – att köra effektivt. Hyttmiljön, drivlinan och I-shift-växellådan samverkar för att skapa unika körupplevelser i en lastbil som hanterar varje jobb du anförtror den lika kapabelt. Volvo FM tar effektiviteten till en ny nivå och är en perfekt lastbil för regional distribution och fjärrtransporter.

Volvo FM D13C

Välj din kraft

Volvo FM finns med två motorvarianter – D11C och D13C. Båda är de kraftfulla lösningar med den senaste tekniken, fyra ventiler per cylinder och styrda enhetsinsprutare. Hos D11C ligger fokus på bränsleeffektivitet och körbarhet, medan D13C är en kraftmaskin för tunga laster.

växellåda

Kör hårt med rätt växellåda

Till Volvo F kan du välja mellan en manuell växellåda, den automatiska Powertronic-växellådan eller I-Shift. Varav den sistnämnda kommer att ändra ditt körsätt. Den intelligenta programvaran i I-Shift ser till att rätt växel läggs i automatiskt, vilket leder till bättre körbarhet och lägre bränsleförbrukning.

 

 

En idealisk arbetsplats

En idealisk arbetsplats

Volvo FM är inte bara en fröjd att äga. Den innebär också äkta körglädje. Inte minst tack vare den fantastiska komforten i hytten. Det finns flera hyttutföranden att välja mellan – upp till Globetrotter LXL om du satsar på FM 11 – men gemensamt för alla är att de erbjuder en komfort som får dig att glömma allt utom vägen som ligger framför dig.

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FM

Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FM? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FM kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
Volvo FM hytter Volvo FM motorer Volvo FM växellådor Volvo FM bakaxlar
Daghytt

Låg sovhytt

Sovhytt

Globetrotterhytt

Globetrotter LXL-hytt

Manskapshytt
D11C (330, 370, 410 eller 450 hk)

D13C (380, 420, 460 eller 500 hk)
I-Shift

Manuell växellåda

Powertronic (automatisk)
Enkel reduktion

(Godkänd tågvikt: 44–70 ton)Navreduktion

(Godkänd tågvikt: 70–100 ton)För tågvikter över 60 ton krävs ett dispensgodkännande.