Volvo FE
Professionell.
Som du.

Volvo FE Classic

Volvo FE är kanske världens mest mångsidiga lastbil för stadskörning. Volvo FE kan hantera i stort sett alla jobb du anförtror den, men kommer allra mest till sin rätt vid regionaltransport, sophantering, kyltransport, tank- och bulktransport och lätta anläggningstransporter.
Volvo D7F-motorn

En motor att räkna med

Volvo FE är utrustad med Volvo D7F – en mycket lyhörd common rail-motor med högt vridmoment och en slagvolym på 7,2 liter. Den svarar genast när föraren gasar, når snabbt en konstant hastighet och har ett kraftfullt drag på höga växlar även i branta backar.

Volvo FE

Mångsidig som få

Volvo FE finns både som dragbil och jämnlastare för totalvikter från 18 till 26 ton och chassiutbudet är minst sagt imponerande. Med tre chassihöjder, två ramhöjder och två ramtjocklekar samt flera kombinationer av fjädringssystem kan varje chassi optimeras för sitt specifika ändamål.

Förarstolen i Volvo FE

Snygg och bekväm

Hytten i Volvo FE är utformad för att du ska kunna koncentrera dig på körningen. Stolarna är mycket justerbara, sikten är utmärkt och instrumentpanelen är tydlig och lättöverskådlig. Dessutom har insteget till hytten utformats för att underlätta in- och urstigning.

 

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FE

Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FE? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FE kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor  Bakaxlar
Volvo FE hytter Volvo FE motorer Volvo FE växellådor Volvo FE bakaxlar
Daghytt
Komforthytt
Sovhytt
Lågentréhytt
D7F (240, 260, 300 eller 340 hk)
Manuell växellåda
Automatväxellåda
Enkel reduktion
(Godkänd tågvikt: 25–44 ton)

Navreduktion
(Godkänd tågvikt: 44 ton)