Volvo FMX
Äntligen – en Volvo
som inte är rädd
för att bli smutsig

Volvo FMX Classic

Allt hos Volvo FMX utstrålar styrka. Det är lastbilen för tunga anläggningsarbeten som tar sig fram i krävande miljöer som stenbrott och gruvor där andra lastbilar går bet. Det är kanske inte den snobbigaste lastbilen. Men det betyder inte att FMX inte är full av smarta funktioner. Varje detalj har utformats med tanke på de tuffa förutsättningarna. Det gäller den främre dragbalken med kapacitet på 25 ton, drivlinan, den bränsleeffektiva I-shift-växellådan och de gallerförsedda strålkastarna (tillval) som är lätta att byta ut. Sex cylindrar ger upp till 500 hk och kraft i överflöd. Detta är tuffingen för extremt krävande arbetsförhållanden där styrka betyder allt.

axlar

Axlar för alla situationer

Tunga laster. Krävande terräng. Anläggningstransporter sliter hårt på axlar och boggier. För Volvo FMX finns ett imponerande utbud av axelkonfigurationer, vilket gör att det är lätt att anpassa lastbilen till riktigt tunga transportuppdrag. Allt för att du inte ska behöva riskera att fastna i leran.

 

chassi

Ett chassi att lita på

Volvo FMX-chassiet är konstruerat för att klara av extrema förhållanden. De U-formade sidobalkarna och tvärbalkarna ger maximal styrka trots låg vikt. Medan boggiaxlarnas V-stag och reaktionsstag är dimensionerade att klara mycket starka krafter.

 

extras

FMX – med extra allt

För att göra din Volvo FMX ännu mer unik kan vi skräddarsy allt från uppvärmda backspeglar till ett förstklassigt ljudsystem med mp3-gränssnitt. Några av de bästa tillvalen har vi samlat i fem paket för Volvo FMX: Förarpaket, Siktpaket, Audio, Personligt säkerhetspaket och Off Road FMX.

 

Bästa anledningarna att köpa en Volvo FMX

Sök efter en återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en Volvo FMX? Det bästa sättet att hitta den rätta transportlösningen för dig är att tala med någon som kan allt om processen att köpa och äga en Volvolastbil. Tillsammans kan ni finslipa kravspecifikationen, hitta en bra finansieringslösning och det serviceavtal som passar bäst för din bil när den väl är i drift.

Volvo FMX kan levereras i följande konfigurationer

Hytter Motorer Växellådor Bakaxlar
Volvo FMX hytter Volvo FMX motorer Volvo FMX växellådor Volvo FMX bakaxlar
Daghytt

Sovhytt

Globetrotterhytt

Manskapshytt
D11C (330, 370, 410 eller 450 hk)

D13C (380, 420, 460 eller 500 hk)
I-Shift

Manuell växellåda

Powertronic (automatisk)
Enkel reduktion

(Godkänd tågvikt: 44–70 ton)Navreduktion

(Godkänd tågvikt: 70–100 ton)För tågvikter över 60 ton krävs ett dispensgodkännande.