En del av familjen. Utan tvekan.

På Volvo Lastvagnar är vi övertygade om att varje medlem i Volvofamiljen ska ha sin egen personlighet. Och hyttexteriören till Volvo FL visar omedelbart vad den går för. Det är den minsta i syskonskaran, men den är fräck och har mycket attityd. Samtidigt tar man inte miste på att den ingår i Volvofamiljen, med allt vad det innebär av säkerhet, prestanda och tillförlitlighet. Allt i ett mycket snyggt paket.


Volvo FL – fronten

Syns på en kilometers avstånd.

De karakteristiska V-formade LED-lamporna är tillsammans med grillen några av de mest utmärkande dragen i exteriören på nya Volvo FL. Volvos välkända järnmärke är placerat högre upp på fronten och därmed närmare dig, föraren.

Visa hyttspecifikationerna


Robust och säker

En robust, säker exteriör.

Naturligtvis har Volvo FL genomgått hårda säkerhetstester som visar att det är den säkraste lastbilen i sin klass. Vi kan garantera att Volvo FL uppfyller de högsta trafiksäkerhetskraven eftersom den har klarat det unika svenska krocktestet. Det är världens strängaste kollisionstest och har utformats så att det liknar de krafter som uppstår i olika typer av olyckor.


Spara bränsle

Lägre luftmotstånd sparar bränsle.

Exteriören till Volvo FL-hytten har aerodynamisk utformning med mjukt rundade hörn som minskar luftmotståndet. Förutom att detta sparar bränsle förbättrar det också körbarheten rent generellt.

4x4-ränder

Gör ett tydligt intryck

Med de specialdesignade dekoren till Volvo FL 4x4 gör du ett tydligt intryck ute på vägarna. Ingen kan undgå att se att din Volvo FL inte är någon vanlig lastbil.


Främre underkörningsskydd

Underkörningsskydd sparar liv.

Volvo lanserade det främre underkörningsskyddet som första lastbilstillverkare – långt innan det blev obligatoriskt. Det främre och det bakre underkörningsskyddet är utvecklat för att ge ett maximalt skydd för andra trafikanter och förhindrar att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en eventuell kollision.


Insteget till Volvo FL

Enkel i- och urstigning.

Insteget till hytten är ergonomiskt vinklat för att det ska slita så lite som möjligt på kroppen att klättra i och ur hytten under arbetsdagens många stopp. Det har dessutom halkskydd, belysning (tillval) och omsorgsfullt placerade handtag.

Läs mer om insteget till Volvo FL


Volvo FL – grillen

Frontgrill – både design och funktion.

Den imponerande svarta, våffelmönstrade grillen ökar luftflödet och underlättar motorkylningen och efterbehandlingsprocessen.

Läs mer om designen på FL
Bildgalleri över exteriören