Euro 4/Euro 5 - Euro 4/Euro 5 : Autohuset Vestergaard A/S
Euro 4/Euro 5

Ny drivkraft bag emissionsniveauer

Alle køretøjer, der registreres fra 1. oktober 2006, skal overholde Euro 4-lovgivningen. Euro 5 træder i kraft 1. oktober 2009.

De nye Euro-normer for udstødningsreduktion stiller strenge krav til alle køretøjsproducenter. Forskellen i kravene til udstødningsemissioner fra en Euro 3- og en Euro 4-motor er betragtelig. Emission af kvælstofilter (NOx) skal skæres ned fra 5 til 3,5 g/kWh, hvilket svarer til en reduktion på 30 %. Partikelemissioner (PM) skal ned fra 0,1 til 0,02 g/kWh. Dette svarer til en reduktion på intet mindre end 80 %.

Lovgivningsmæssige fordele
Adskillige europæiske lande tilskynder allerede til forhåndsoverholdelse af Euro 4 og Euro 5 med fordele som lavere vejafgifter (f.eks. 10 i stedet for 12 cent/km i Tyskland) eller mere favorable afskrivningsregler for tilsvarende udstyrede køretøjer (f.eks. i Holland). Incitamenter til brug af denne teknologi forventes i løbet af kort tid også i andre europæiske lande. Nærmere oplysninger fås ved henvendelse til den relevante myndighed i de enkelte lande. Du kan også henvende dig til din kontaktperson hos Volvo for at få flere oplysninger herom.

Brændstoføkonomi
Takket være den effektive forbrænding i Volvos motorer, der er kompatible med Euro 4 og Euro 5 (incitament), sikrer disse enheder den mest brændstoføkonomiske løsning blandt de konkurrerende teknologier, hvilket i sig selv er en fordel både økonomisk og miljømæssigt. Selv om den katalytiske reduktionsproces kræver et additiv i form af en væske ved navn AdBlue, vil de samlede driftsomkostninger med de aktuelle forudsigelser omkring prisen på AdBlue ikke stige i sammenligning med den aktuelle Euro 3-specifikation.