I-Shift vaihteisto - Näin se toimii : Auto-Kilta Trucks Oy
I-Shift

Näin toimii maailman älykkäin vaihteisto

I-Shift - Volvon automaattinen vaihtamisjärjestelmä - on tuonut alalle aivan uudet mukavuuden ja polttoainetaloudellisuuden normit. Vaihteistossa yhdistyvät automaattivaihteiston ja manuaalisen vaihteiston parhaat puolet.

Automaatin käyttö on mukavaa ja vaihdeporrastukset ovat lyhyitä kuten manuaalivaihteistossa.

Älykkäät ohjelmapaketit

Ohjelmoimalla I-Shift, esimerkiksi jakeluun tai maansiirtoon tarkoitetulla vaihtamisohjelmalla, järjestelmän toimivuus ja mukavuus paranevat entisestään. Vaihtamisohjelma on räätälöity kuljetustehtävän mukaisesti.

Polttoainetaloudellinen

Riippuen ohjelmasta I-Shift valitsee ajo-olosuhteiden ja kuljetustehtävän mukaan optimaalisen vaihteen. I-Shift vaihtaa aina optimaalisesti oikealla hetkellä ja käytössä on aina oikea vaihde.

Väsymätön I-Shift

Oikean vaihtamistehokkuuden säilyttäminen koko työvuoron ajan on vaikeaa ja siksi I-Shift vaihtaa polttoainetaloudellisimmin. I-Shift ei väsy, stressaannu eikä menetä keskittymiskykyään. I-Shift valitsee oikean välityssuhteen ja maksimoi vetovoiman ja vauhdin.

Ohjelmat

Basic on vakio-ohjelma taloudellisiin kuljetuksiin.
Distribution & Construction -jakeluajoohjelmisto sopii nopeisiin jakelukuljetuksiin.
Long Haul Fuel & Economy -polttoainetaloudellisuusohjelmisto on optimaalinen valinta lähes kaikkiin kuljetuksiin. Optimoi matkavauhdin ja polttoainetaloudellisuuden. Voidaan varustaa lisäksi I-See -järjestelmällä.
Heavy Duty jopa 180 tonnin kokonaisyhdistelmämassoille.

Ohjelmia voi päivittää ja uudistaa myös jälkikäteen, esim. lisäämällä Kick Down -toiminnon. Kysy lisää Volvo jälleenmyyjältäsi.

I-Shift ajotilanteen tasalla

I-Shiftin vaihtaminen perustuu tien kaltevuuteen, ajoneuvon kokonaismassaan, ajonopeuteen ja kaasun määrään. Niinpä liikkeellelähtö ei aina tapahdu ykkösvaihteella. Suuremman vaihteen käytöllä säästetään polttoainetta.

Kiihdyttäessä tai hidastettaessa I-Shift voi vaihtaa lähimpien vaihteiden yli, jotta voimansiirtolinja toimisi kaikissa tilanteissa mahdollisimman tehokkaasti.

Hidasajoon vaihteistossa on I-Shift ryömintäominaisuus.

I-Shift on kevyt

Järjestelmä vaihtaa vaihdetta automaattisesti tai kuljettajan käskystä. Vaihteisto on kooltaan kompakti ja sen tehohäviöt ovat pienet.

I-Shift on noin 70 kg kevyempi kuin vastaava manuaalinen vaihteisto.

Kytkinpoljinta ei ole.

I-Shift, edellä muita

I-Shift on Volvon uudenaikaisin vaihtamisjärjestelmä. Sen käyttö on aivan yhtä helppoa kuin automaattivaihteiston. Siinä on 12-vaihteinen synkronoimaton alue/jakovaihteisto, jonka vaihtamista ohjataan elektronisesti.

5 eri I-Shift -mallia

I-Shiftistä on viisi eri kuljetustehtäviin soveltuvaa versiota.

- AT2412E jakeluliikenteeseen
- AT2612E ja ATO2612E kaukoliikenteeseen 76t kokonaismassalle
- AT2812E FH16 puoliperäliikenteeseen FH16 -veturiin
- ATO3112E FH16 raskaille yhdistelmille, jopa 180t kokonaismassaan asti
- ATO3512E FH16 750 raskaille yhdistelmille, jopa 180t kokonaismassaan asti

Laaja voimanottovalikoima.