Ohjaamon turvallisuus - Vammojen vähentäminen : Auto-Kilta Trucks Oy
Ohjaamon turvallisuus

Ohjaamon turvallisuus

Törmäyksen kestävät ohjaamot
Yleisimpiä onnettomuuksia ovat etupään törmäyskolari tai ajoneuvon nurinajo. Kun ohjaamoon törmää ulkopuolinen kohde, ohjaamon ensisijainen tehtävä on siirtää energiaa taaksepäin. Näin ohjaamon sisälle jää enemmän tilaa, jotteivät sisälläolijat joutuisi puristuksiin.

Me Volvo Trucksilla testaamme ohjaamot perusteellisesti. Testeihin kuuluu myös auton keulan heiluritesti. Kaikki ohjaamomme täyttävät ruotsalaiset ohjaamoiden lujuusmääräykset, jotka ovat maailman vaativimmat.

Törmäysenergian vaimentaminen
Onnettomuuksissa on kyse valtavista voimista. Kehosi on todennäköisesti alttiina voimalle, jonka suuruus on vähintään kaksinkertainen omaan painoosi nähden. Siksi ohjaamon sisätilojen on vaimennettava törmäysenergiaa, jolloin kehoon kohdistuvan iskun voima on mahdollisimman pieni.

 

Kaikissa ohjaamoissamme ohjauspyörä ja kojetaulu ovat törmäysenergiaa vaimentavia. Polvien korkeudella on käytetty myötäilevää materiaalia pehmusteena. Kaikki sisustus- ja verhoilumateriaalit ovat myös paloturvallisia.

Lisäksi sisätilojen lisävarusteet, kuten mikrouuni ja kahvinkeitin, on kiinnitetty tukevasti ohjaamon rakenteisiin. Kiinnitys varmistaa, että ne pysyvät paikoillaan mahdollisessa kolarissa tai hätäjarrutuksessa.