Ohjaamon törmäyskestävyys - Vammojen vähentäminen : Käyttöauto

Suojelee arvokkainta kuormaa

Useimmissa kuorma-auto-onnettomuuksissa kuorma-auto kaatuu tai joutuu suoraan nokkakolariin. Tässä ja niissä muissa onnettomuustapauksissa, joissa ulkoinen kohde iskeytyy ohjaamoon tai ohjaamo osuu maahan, ohjaamon tärkein tehtävä on siirtää törmäysenergiaa ohjaamon välityksellä taaksepäin, jotta ohjaamossa olijoilla säilyy riittävä selviytymistila.

Tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi ohjaamon runko on valmistettu erikoiskestävästä teräksestä ja sitä on vahvistettu ovien ja lattian kohdalta. Myös ohjaamon kiinnitykset on suunniteltu sellaisiksi, että ne antavat periksi jonkin verran. Näin ohjaamo pääsee työntymään taaksepäin ja kuljettajalle mahdollisesti vaaralliset esineiden tunkeutumiset ohjaamoon ja ohjaamon muodonmuutokset vähenevät. 

Kaikki Volvojen ohjaamot täyttävät ruotsalaiset, lajissaan maailman tiukimmat testinormit.

Testiohjelma sisältää etupuolisen heiluriliiketestin, joka mallintaa muun muassa törmäystä maassa oleviin kohteisiin kaatumisonnettomuudessa. Takapuolisessa heiluriliiketestissä mallinnetaan perävaunusta purkautuneen lastin iskeytymistä ohjaamon takaseinään.