Turvalliset ohjaamot - Onnettomuuksien ehkäiseminen : Käyttöauto
Turvalliset ohjaamot

Turvalliset ohjaamot

Huone näköalalla
Volvon ohjaamot on suunniteltu tarjoamaan parhaan mahdollisen näkyvyyden kaikkiin suuntiin. Niissä on laajat ikkunapinnat, tehokkaat tuulilasinpyyhkimet ja isot taustapeilit. Näin olet tilanteen tasalla.

Lisäksi tehokkailla ajovaloilla, joissa on HID (High Intensity Discharge) -polttimot, saadaan valaistus pimeällä vastaamaan päivän olosuhteita. Tällöin silmätkin rasittuvat vähemmän. HID-lamput myös kestävät pidempään kuin tavalliset ajovalolamput.

Jotta kuljettaja pystyisi näkemään kunnolla myös ajoneuvon taakse, valikoimissa on integroidulla näytöllä varustettu peruutuskamera.

Automaattinen ilmastointijärjestelmä
Testit osoittavat, että lämpötilan ollessa liian korkea kuljettajilla on taipumus tehdä virheitä ja arvioida tilanteita väärin. Tämän vuoksi olemme kehittäneet kuorma-autoihimme ECC-ilmastointijärjestelmän (Volvo Electronic Climate Control), joka on ensimmäinen laatuaan.

ECC on erittäin kehittynyt järjestelmä, joka tarkkailee mm. ohjaamon ja ulkoilman lämpötilaa, ilman määrää ja jakautumista ohjaamossa, ajoneuvon moottorin kierroslukua ja useita muita tekijöitä.

Nauti hiljaisuudesta
Liika melu aiheuttaa stressiä. Stressi on yksi osatekijä erityyppisissä liikenneonnettomuuksissa. Siksi Volvo käyttää kuorma-autoissaan monenlaisia äänenvaimennuskeinoja, jotka on suunniteltu pitämään ohjaamon melutason matalana:

  • Ohjaamon alla on paksu moottorimelun vaimentava eriste
  • Ohjaamon ja taustapeilien aerodynaaminen muotoilu vähentää ilmavirran aiheuttamaa suhinaa
  • Volvo FH/FM:n uusi äänenvaimennin vähentää matalataajuisia ääniä, jotka tunkeutuvat ärsyttävinä ohjaamon sisään
  • Ohjaamon ympärillä on paksu eristys, joka vaimentaa muun liikenteen ääniä

Ei kutsumattomia vieraita, kiitos
Kuljettaja on kuljetusyrityksen tärkein voimavara. Volvon varkaudenestojärjestelmän avulla voi kauko-ohjauksella helposti lukita kuorma-auton ovet ja kytkeä hälyttimen päälle. Hälyttimen ollessa päällä voit olla varma turvallisuudesta, koska 105 dB (A):n sireeni riittää ajamaan päättäväisimmätkin varkaat tiehensä.