Oppilaitosyhteistyö - Oppilaitosyhteistyö : Volvo Truck Center
Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

Oppilaitosyhteistyö

Volvolle on tärkeää toimia läheisessä yhteistyössä autoalan tulevaisuuden tekijöitä kouluttavien oppilaitosten kanssa.

Haluamme tuoda raskasta kalustoa ja kuljetusalaa paremmin opiskelijoiden tietoon. Tavoitteenamme on auttaa opiskelijaa pääsemään kiinni työelämään ja tarjota myös käytännön kokemusta alan töistä esimerkiksi ajoneuvoasentajaksi ja autoalan insinööriksi opiskeleville.

Järjestämme tutustumispäiviä alan opiskelijoille, olemme mukana erilaisissa tapahtumissa ja käymme luennoimassa oppilaitoksissa.

Tarjoamme ammattiin opiskeleville työharjoittelupaikkoja ja mahdollisuuksien mukaan myös opinnäytetyöpaikkoja korkeakouluopiskelijoille.
Oppisopimus Volvolla

Koulutamme myös itse raskaan kaluston mekaanikkoja. Volvo mekaanikko -oppisopimuskoulutus on ainutlaatuinen tapa yhdistää käytännön työskentely ja ammattiopinnot. Koulutusohjelma on väylä uuteen ammattiin ja suunnattu alasta kiinnostuneille nuorille sekä aikuisille.

Tutkinnon suorittaminen työn ohessa on melkoinen ponnistus ja parhaat edellytykset koulutuksessa menestymiseen onkin jo jollain tapaa alaa tuntevilla tai teknisesti suuntautuneilla henkilöillä.

Koulutus alkaa neljän kuukauden pituisella tiivillä perustaitoihin valmentavalla työvoimapoliittisella koulutuksella ja vaihtuu sitten oppisopimukseksi. Koulutus kestää yhteensä 14 kuukautta, jonka päätteeksi suoritetaan ajoneuvoasentajan perustutkinto. Koulutus järjestetään yhteistyössä TTS Koulutuksen kanssa.

Oppisopimuskoulutus voi olla väylä uuteen ammattiin ja uuteen työpaikkaan, mutta myös tapa kehittää omaa osaamista. Jo kokeneemmille mekaanikoillemme meillä on erillinen ammattitutkintoon johtava oppisopimuskoulutus.

Raskaan kaluston mekaanikkojen lisäksi olemme kouluttaneet oppisopimuksella myös henkilöstöämme varaosamyynnissä ja toimistotehtävissä.