Suuntaus - Rengaspalvelu - Raskaspari Oy
Truckcam akselistojen suuntaus

Vaadi akselistojen suuntaus aina kun vaihdat uudet renkaat

Renkaan epänormaali kuluminen ja suuri polttoaineenkulutus ovat tunnettuja ongelmia raskaassa kalustossa, mutta niitä ei pidä hyväksyä.

Kaikilla korjaamoilla nyt uusimmat ja tarkimmat laitteet
Vain kunnollisilla laitteilla voidaan saada aikaiseksi luotettavia mittauksia. Siksi päätimmekin investoida markkinoiden uudenaikaisimpaan mittauslaitteistoon. Uudella TruckCamin kamera- ja tietokoneperusteisella suuntauslaitteella voidaan suuntaus mitata ehdottoman tarkasti.

Pelkkä mittaus ei tietenkään riitä. Akselistot on osattava myös oikaista. Raskasparin mekaanikot on koulutettu hyödyntämään uuden laitteen hienoja ominaisuuksia käytännössä. Autoissa riittää usein miten säätäminen normaalikeinoin. Perävaunuissa on kuitenkin melko usein käynyt niin, että itse akseli on vääntynyt. Tällaista ei pysty korjaamaan vanhoin keinoin. Siksi olemme investoineet myös induktiokuumentimiin.  

Induktiokuumentimella ammattilainen voi lämmittää akselia juuri oikeasta paikasta jolloin teräs ensin laajenee, mutta jäähdytettäessä vetäytyy kasaan. Tämän muodonmuutoksen avulla saadaan akseli oikaistua käyttämättä yhtään voimaa. Nyt siis onnistuu niin akselistojen mittaus, suuntaus kuin oikaisu. Ja aina kun akselistojen suuntausta on muutettu saa asiakas mukaansa tietokonetulosteen jossa näkyy havainnollisesti mitattu lopputulos. Korjaamo tallettaa tulokset myös tietokoneelle, mikäli suuntausasiaan on palattava jatkossa.


Kun olet hankkimassa uusia renkaita, muista aina vaatia koko ajoneuvoyhdistelmäsi suuntauksen tarkistus. Näin varmistat, että renkaasi kestävät niin kuin on suunniteltu ja pidät samalla polttoainekulutuksen aisoissa.