Raskasparilla kylmälaitekorjausluvat kunnossa - Raskaspari Oy - Raskaspari Oy
9.9.2011

Raskasparilla kylmälaitekorjausluvat kunnossaby Kalle Salonen

Kylmäalan vaatimukset kiristyivät heinäkuussa, katso mitä se merkitsee.

Kylmälaitehuollon vaatimukset kiristyivät Suomessa 4.7.2011 alkaen. Jäähdytys-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitealan siirtymäkausi on päättynyt. Vastuuhenkilöille ja asentajille oli haettava uudet pätevyystodistukset. Vastuuhenkilöiden ja asentajien pätevyyksien tulee olla asetuksen (452/2009) mukaiset. Tällä hetkellä Suomessa on tilanne jossa suuri osa huoltopisteistä jotka ovat korjanneet kuljetusvälineiden kylmälaitteita, toimii edelleen ilman asianmukaisia lupia.

Raskaspari on hoitanut asiansa kuntoon ja on kouluttanut mekaanikkonsa hyvissä ajoin. ”Taidamme olla omilla paikkakunnillamme ainoita ajoneuvojen kylmälaitteita huoltavia yrityksiä jotka tällä hetkellä voivat luvallisesti korjata kuorma- ja linja-autojen kylmälaitteita.” sanoo toimitusjohtaja Kalle Salonen.

Vaatimusten täyttämiseksi käynnistettiin mittava koulutusprojekti

”Viime syksynä aloimme etsiä yhteistyökumppania joka voisi kouluttaa asentajamme uusia määräyksiä vastaavaan kylmälaiteasentajan ammattitutkintoon. Tällaisia toimijoita ei juuri markkinoilta löytynyt, mutta Savon ammatti- ja aikuisopisto räätälöi tarpeisiimme sopivan koulutuspaketin. Koulutus käynnistettiin lokakuussa 2010 ja toukokuun lopussa kaikki seitsemän asentajaamme olivat suorittaneet täsmäkoulutuksen hyväksyttävästi ja Raskasparille päästiin hakemaan uusien vaatimusten mukaisia kylmäalan lupia.” Kertoo korjaamoyrittäjä Jyrki Hakkarainen. Nyt Raskasparilla on uuden vaatimusten mukaiset luvat kaikilla korjaamoillaan; Iisalmessa, Joensuussa ja Mikkelissä.

”Raskasparilla sujuvat kaikki kuorma-korien jäähdytys ja lämmityslaitteiden korjaukset. Olemme valtuutettu Lumikon ja Carrierin huoltopiste, mutta tarvittaessa teemme muunkin merkkisten laitteitten korjauksia ja huoltoja. Koska Raskaspari on huoltanut kylmälaitteita jo pitkään, löytyvät meiltä kaikki yleisimmät varaosat suoraan hyllystä.” sanoo Salonen. Raskasparin mekaanikot ovat saanet koulutuksen sekä Lumikon että Carrierin laitteitten huoltoihin ja korjauksiin. Kokemusta löytyy, sillä kylmäkoneiden korjauksesta on yrityksemme henkilöstöllä pitkät perinteet, toteaa Hakkarainen.  
 
Suuretkin asiakkaat luottavat Raskasparin osaamiseen
”Suuretkin asiakkaat luottavat Raskasparin osaamiseen. Hoidamme Mikkelin ja Joensuun alueella koko Suomen Kiitoautojen kylmäkonekannan kunnossapidon. Erikoisuutena mainittakoon, että Raskasparin Joensuun piste hoitaa myös VR:n vetureiden Lumikko kylmälaitteitten huollot vuosittain. Näitä molempia voidaan pitää erinomaisena osoituksena ammattitaidostamme.

Toivotamme kaikki alueemme kylmäkoneasiakkaat tervetulleiksi korjaamoillemme. Myös ohikulkijat voivat saada meiltä nopean avun kylmäkoneongelmiin.” sanoo Hakkarainen.

Tulosta tämä sivu