Fuelwatch - Fuelwatch : Volvo Truck Center
Fuelwatch

Wat is Fuelwatch?

Het is duidelijk dat brandstofverbruik en lagere brandstofkosten zijn uitgegroeid tot hete hangijzers die iedereen aangaan.
Daarom hebben we nieuwe ideeën en oplossingen nodig om deze uitdaging samen aan te pakken en zo bedrijven en trucks met gezonde marges actief te houden.
 
Verminderde uitstoot
Er is een directe correlatie: hoe minder brandstof u gebruikt, hoe lager uw milieu-impact is. Het brandstofverbruik is dus zowel een economische als een milieu aangelegenheid - wat het nog dringender maakt om aan te pakken.

Fuelwatch
Wanneer het hele leven en de werking van een vrachtwagen wordt geanalyseerd, wordt het al snel duidelijk dat we veel meer kunnen doen om het brandstofverbruik en de kosten significant te verminderen. We hebben alle ideeën, diensten en producten voor een verbeterde brandstofefficiëntie onder een overkoepelende naam verzameld: Fuelwatch. 
Enkele voorbeelden:

Geoptimaliseerde trucks
Het is belangrijk om de truckspecificaties af te stemmen op zijn transporttaken en rijomstandigheden. Heeft de truck de juiste specificaties voor het beoogde vervoer en rijomstandigheden? Zijn de bandentypes op de truck en trailer geschikt voor de geplande vervoertaken en rijomstandigheden?

Preventief onderhoud
Service staat centraal in uw brandstofverbruik. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de trucks maximaal beschikbaar zijn en optimaliseert de totale prestaties.
  
Efficiëntie upgrades
Uw Volvo-truck kan worden uitgerust en opgewaardeerd met een verscheidenheid aan accessoires, variërend van aerodynamische luchtgeleiders en wieldoppen tot software-upgrades.om te komen tot een optimale brandstofefficiëntie.

Dynafleet
Dynafleet is een online applicatie ontworpen om de algehele efficiëntie van uw truck te monitoren. Door gebruik te maken van de gegevens van Dynafleet, kunnen zowel bestuurders als ondernemingen bijdragen tot het verbeteren van hun brandstofverbruik.
 
Chauffeur ontwikkeling
Het rijgedrag van de chauffeur is een belangrijke factor in het brandstofverbruik - en is vaak de snelste manier om het te verbeteren.