VTC Rotterdam - Over ons : Volvo Group Truck Center
VGTC Rotterdam

Volvo Group Truck Center

Missie

Volvo Group Truck Center (VGTC) is de dienstverlener op het gebied van transport, in alle facetten. "Wij willen klanten een uitstekende service bieden. Je moet doen wat je belooft en zorgdragen voor een goede communicatie met de klant."

Historie

In 1932 startte men in Nederland met het opzetten van een dealernetwerk en werd er een officiële importeur aangesteld voor trucks en luxe wagens, zijnde de Nederlandse Eerste Bedrijfsauto Import Maatschappij (NEBIM).

NEBIM stelde fa. Bree en Zoon als dealer aan. Door de enorme groei van de Rotterdamse haven werd de behoefte aan trucks steeds groter en in 1970 was de groei dusdanig dat er op het gebied van outillage grote investeringen gedaan moesten worden. Men verkocht daarom alle aandelen aan de importeur. De naam werd gewijzigd in Nebim Rotterdam B.V. Het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar ongeveer 40 personeelsleden met een zeer sterke buitendienstservice.

Op 15 oktober 1979 verhuisde men van de Bokelweg naar een zeer moderne garage aan de Albert Plesmanweg. Deze lokatie is gevestigd midden in het grote Rotterdamse havengebied.

Op 1 januari 1988 heeft Volvo Zweden alle aandelen van de Nederlandse importeur gekocht, waardoor Nebim Rotterdam een volle dochter van de fabriek in Zweden is geworden.

Ter verhoging van de service en om de steeds groeiende markt te kunnen opvangen werd in 1987 Dordrecht en in 1989 Zestienhoven als steunpunt geopend. Nebim Gorinchem is sinds 1994 een van de vestigingen van Nebim.

Per 1 oktober 2004 is onze naam gewijzigd in Volvo Truck Center B.V. en is ons personeelsbestand tot 85 mensen uitgegroeid.

Per 1 december 2007 zijn de aandelen Mulder Trucks overgegaan naar Volvo Truck Nederland en is Mulder Trucks samengevoegd met Volvo Truck Center. Volvo Truck Center groeide door deze overname van 4 naar 9 vestigingen in de Randstad. Het personeelsbestand telde op dat moment 170 medewerkers.

Per 1 december 2008 is het filiaal Dordrecht verhuisd naar Alblasserdam, het filiaal in Zestienhoven is per 1 juli 2010 gesloten.

Per 1 december 2012 is het filiaal 's-Graveland verhuisd naar Almere.

Sinds medio 2013 biedt de vestiging in Amsterdam ook onderhoud en reparatie voor Renault Trucks en is de naam veranderd in Volvo Group Truck Center (VGTC).

Volvo Group Truck Center heeft op 30 september 2013 de activiteiten van WD-Trucks overgenomen.

Volvo Group Truck Center (VGTC) heeft momenteel elf filialen in Noord- en Zuid-Holland:

Aalsmeer -  Alblasserdam - Alphen aan den Rijn - Almere - Amsterdam - Berkel en Rodenrijs - Gorinchem - Maasdijk - Rijnsburg - Rotterdam - Zoetermeer.