VTC Rotterdam - Over ons : Volvo Group Truck Center
VGTC Rotterdam

Volvo Group Truck Center

Missie

Volvo Group Truck Center is de dienstverlener op het gebied van transport, in alle facetten. "Wij willen klanten een uitstekende service bieden. Je moet doen wat je belooft en zorgdragen voor een goede communicatie met de klant."

Historie

In 1932 startte men in Nederland met het opzetten van een dealernetwerk en werd er een officiële importeur aangesteld voor trucks en luxe wagens, zijnde de Nederlandse Eerste Bedrijfsauto Import Maatschappij (NEBIM).

NEBIM stelde fa. Bree en Zoon als dealer aan. Door de enorme groei van de Rotterdamse haven werd de behoefte aan trucks steeds groter en in 1970 was de groei dusdanig dat er op het gebied van outillage grote investeringen gedaan moesten worden. Men verkocht daarom alle aandelen aan de importeur. De naam werd gewijzigd in Nebim Rotterdam B.V. Het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar ongeveer 40 personeelsleden met een zeer sterke buitendienstservice.

Op 15 oktober 1979 verhuisde men van de Bokelweg naar een zeer moderne garage aan de Albert Plesmanweg. Deze lokatie is gevestigd midden in het grote Rotterdamse havengebied.

Op 1 Januari 1988 heeft Volvo Zweden alle aandelen van de Nederlandse importeur gekocht, waardoor Nebim Rotterdam een volle dochter van de fabriek in Zweden is geworden.

Ter verhoging van de service en om de steeds groeiende markt te kunnen opvangen werden in Dordrecht in 1987 en in Zestienhoven in 1989 als steunpunten geopend. Nebim Gorinchem is sinds 1994 een van de vestigingen van Nebim.

Per 1 oktober 2004 is onze naam gewijzigd in Volvo Truck Center B.V. en is ons personeelsbestand tot 85 mensen uitgegroeid.

Per 1 december 2007 zijn de aandelen Mulder Trucks overgegaan naar Volvo Truck Nederland en is Mulder Trucks samengevoegd met Volvo Truck Center. Hiermee groeide Volvo Truck Center van 4 naar 9 vestigingen in de Randstad en was het personeelsbestand uitgegroeid tot 170 mensen.

Per 1 december 2008 is het filiaal Dordrecht verhuisd naar Alblasserdam en per 1 juli 2010 is het filiaal Zestienhoven gesloten.

Per 1 december 2012 is het filiaal 's-Graveland verhuisd naar Almere.

Sinds medio 2013 biedt de vestiging in Amsterdam ook onderhoud en reparatie voor Renault Trucks en is de naam veranderd in Volvo Group Truck Center.

Op 30 september heeft Volvo Group Truck Center de activiteiten van WD-Trucks overgenomen.

Op dit moment bestaat Volvo Group Truck Center dan ook uit de volgende 11 filialen, namelijk:

Aalsmeer -  Alblasserdam - Alphen a/d Rijn - Almere - Amsterdam - Berkel en Rodenrijs - Gorinchem - Maasdijk - Rijnsburg - Rotterdam - Zoetermeer.