Pressemeldinger - Nyheter : Wist Last & Buss
16.05.2013

Volvo Trucks har fornyet alle europeiske lastebilmodeller på åtte månederSiden september 2012 har Volvo Trucks lansert fem nye lastebilmodeller. Det hele begynte med lanseringen av nye Volvo FH i fjor, etterfulgt av årets lanseringer av nye Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE og Volvo FL. Alle de nye modellene omfatter nyheter og funksjoner som gjør sjåførens jobb enklere og mer effektiv.

 «Dette har vært en av de mest intense og spennende periodene i selskapets historie. Med de nye og høyteknologiske Volvo-lastebilene har vi nå en unik mulighet til å hjelpe kunder i alle segmenter med å øke produktiviteten og lønnsomheten,» sier Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks. 

De visuelle familiebåndene er nå enda sterkere mellom Volvo-lastebilene - fra den kraftigste lastebilen, Volvo FH16, og til småsøsknene Volvo FE og Volvo FL. Volvos klassiske jernmerke er flyttet opp og er nå plassert under frontruten på alle modellene. De nye frontlyktene med sine særpregede kjørelys fremhever også den ensartede fremtoningen.

Bedre arbeidsmiljø for sjåførene

Alle de nye Volvo-lastebilene byr på en lang rekke fordeler for sjåførene. Miljøet i førerhusene er fornyet eller oppgradert med fokus på å skape et effektivt, ergonomisk, komfortabelt og sikkert arbeidssted.

«Arbeidsforholdene for lastebilsjåføren står alltid i fokus når vi utvikler nye lastebiler. Nyheten Volvo Dynamic Steering er et utmerket eksempel på hvordan vi gjør kjøringen enklere, og det uavhengige forhjulsopphenget, som hadde verdenspremiere på tunge lastebiler, forbedrer både komforten og stabiliteten," sier Claes Nilsson.

Reduserte transportkostnader

Volvo Trucks kan nå også tilby helt nye teknologier og tjenester tilpasset for å redusere kundens transportkostnader. Muligheten til å bruke telematikk for å overvåke en eller flere komponenter betyr dessuten at Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE og Volvo FL nå kan leveres med bedre Volvo Gold-kontrakter for maksimal driftstid.

Noen av de drivstoffbesparende funksjonene og tjenestene som er tilgjengelige for Volvo-sjåfører er; Dynafleet Fuel & Environment (drivstoff og miljø), Fuel Advice og opplæringskurset Effektiv kjøring. I tillegg kan den svært populære automatiske I-Shift-girkassen tilpasses en rekke bestemte bruksområder og bidra til å redusere drivstofforbruket. Den er nå tilgjengelig Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX og Volvo FE.

En av de viktigste nye funksjonene for drivstoffsparing er I-See, som kan sammenlignes med en autopilot som tar seg av girvalg, akselerasjon og motorbremsing i bakker på mest mulig drivstoffeffektive måte. Den første gangen en lastebil som har den nye I-See kjører i et bakkelandskap sendes opplysningene om topografien til Volvo Trucks-serveren. Når en annen lastebil med I-See kjører samme strekning, mottar systemet automatisk informasjon fra serveren og sørger for at girskifter, akselerasjon og bremsing skjer på en drivstoffeffektiv måte, allerede fra første gang. Drivstoffbesparingen ved langtransport kan bli så mye som fem prosent.

«Alle lastebilene våre tilbyr sjåførene førsteklasses kjøreegenskaper samtidig som transportøren får fordel av maksimal driftstid og minimale drivstoffkostnader,» avslutter Claes Nilsson.

16. mai 2013

YouTube link: http://tiny.cc/hkd4ww

Alle bilder, filmer, animasjoner og illustrasjoner er tilgjengelige Volvo Trucks Media Gallery:

http://images.volvotrucks.com

Alle YouTube-filmer:

http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks

Se http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for video i kringkastingskvalitet om Volvo-konsernets produksjonsanlegg og produkter. Du kan laste ned bilder i form av MPEG2-filer eller bestille dem på Beta SP-bånd. Registrering og video er gratis for media.

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2300 forhandlere og verksteder i mer enn 140 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2012 ble det solgt mer enn 105 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon, kontakt: Volvo Norge AS v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/mobil +47 90 77 52 55 e-post: torstein.magelssen@volvo.com

Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks. image/pjpeg 125,4 KB
De synlige likhetene mellom den største og kraftigste modellen Volvo FH16 og de mindre modellene er større enn noensinne. image/pjpeg 649,4 KB
På åtte måneder har Volvo Trucks fornyet hele modellprogrammet. Det begynte med premieren for nye Volvo FH høsten 2012, som ble etterfulgt av årets lanseringer av Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE og Volvo FL. image/pjpeg 476,6 KB
Back

Abonner på Volvo Trucks Nyheter

Ønsker du å bli varslet via e-post og/eller via mobiltelefon når Volvo Trucks publiserer nyheter på hjemmesiden eller på WAP-portalen? Vennligst fyll inn ditt navn, firma, e-postadresse og/eller mobiltelefonnummer i skjemaet nedenfor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ved å godta, tillater du Volvo Trucks å lagre dine personlige data og bruke dem til liknende utsendelser.