Pressemeldinger - Nyheter : Wist Last & Buss
28.05.2013

Volvo Trucks presenterer nye Euro 6-motorerVolvo Trucks har lansert nye lastebiler med Euro 6-motorer, fra den minste 5-litersmotoren til den store på 13 liter. Fra våren 2014 kan Volvo-lastebilene også fås med en 16-liters Euro 6-motor og med I-Torque-drivlinjen for 13-litersmotoren.

"Total drivstofføkonomi er svært viktig for kundene våre, og vi har en kombinasjon av teknologi og tjenester som konkurrentene neppe har maken til," forteller Astrid Drewsen, produktsjef for drivlinjer i Volvo Trucks. 

Forbedret etterbehandling av utslipp

For de største motorene, D11, D13 og den kommende D16, har Volvo Trucks beholdt sin velprøvde teknologi for utslippskontroll, SCR (Selective Catalytic Reduction). SCR har vist seg å være ekstremt effektiv til etterbehandling av utslipp, og passer ideelt til Euro 6-kravene. Dessuten har Volvo Trucks forbedret det katalytiske belegget til SCR-enheten og AdBlue-injeksjonssystemet. 

Kostnadseffektiv teknologi

For å overholde kravene i Euro 6 må temperaturen i eksosanlegget holdes mer eller mindre konstant høy. Volvo Trucks kombinerer derfor sin SCR-løsning med EGR (Exhaust Gas Recirculation) uten kjøling og et dieselpartikkelfilter (DPF) i D11- og D13-motorene for Euro 6. Den tekniske løsningen for D5- og D8-motorene er en kombinasjon av EGR med kjøling, partikkelfilter og SCR.

"Med vår erfaring med utslippsbestemmelser over hele verden kunne vi ta det rette valget for en drivstoffeffektiv, kostnadseffektiv og mindre komplisert motorteknologi. Vi er svært fornøyde med de nye Euro 6-motorene våre, særlig siden miljø er en av kjerneverdiene våre," sier Astrid Drewsen.

Euro 6-motorene fra Volvo Trucks

  • I september 2012 kom Volvo Trucks med sin første Euro 6-motor, en D13 på 460 hk
  • I juni 2013 kommer de nye D5-, D8-, D11- og D13-motorene i salg.
  • Fra våren 2014 kan Volvo-lastebilene også fås med en 16-liters Euro 6-motor og med I-Torque-drivlinjen for 13-litersmotoren

28. mai 2013

Direktelink til høyoppløselige bilder (svensk tekst)

Direktelink til høyoppløselige bilder (engelsk tekst)

Direktelink til høyoppløselige bilder (uten tekst)

Se http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for video i kringkastingskvalitet om Volvo-konsernets produksjonsanlegg og produkter. Du kan laste ned bilder i form av MPEG2-filer eller bestille dem på Beta SP-bånd. Registrering og video er gratis for media.

Bildene er tilgjengelige på Volvo Trucks' bildebank http://images.volvotrucks.com/

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2300 forhandlere og verksteder i mer enn 140 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2012 ble det solgt mer enn 105 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon, kontakt: Volvo Norge AS v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/mobil +47 90 77 52 55 e-post: torstein.magelssen@volvo.com

Astrid Drewsen, produktsjef for drivlinjer i Volvo Trucks. image/pjpeg 3,8 MB
D13 Euro 6 sett fra venstre side image/pjpeg 2,3 MB
Europeiske utslippskrav image/pjpeg 424,9 KB
Motorprogrammet til Volvo Trucks image/pjpeg 956 KB
Back

Abonner på Volvo Trucks Nyheter

Ønsker du å bli varslet via e-post og/eller via mobiltelefon når Volvo Trucks publiserer nyheter på hjemmesiden eller på WAP-portalen? Vennligst fyll inn ditt navn, firma, e-postadresse og/eller mobiltelefonnummer i skjemaet nedenfor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ved å godta, tillater du Volvo Trucks å lagre dine personlige data og bruke dem til liknende utsendelser.