Pressemeldinger - Nyheter : Wist Last & Buss
07.06.2013

Volvo Trucks utvider sitt tilbud av alternativt drivstoff i Nord-AmerikaVolvo Trucks tar nok et viktig skritt når det gjelder kjøretøyer for alternativt drivstoff. I løpet av et par år kommer lastebiler klargjort for DME – et energieffektivt drivstoff med en lav miljøpåvirkning – til å introduseres på det nordamerikanske markedet.

- Det er tydelig at DME-teknikken har et stort potensial i Nord-Amerika. Volvo kan med dette utvide sitt tilbud til kundene, og i tillegg dele sitt miljøengasjement, sier Göran Nyberg, sjef for Volvo Trucks North American Sales and Marketing.

  

DME - et svært interessant drivstoffalternativ

Det er fremfor alt to ting som gjør DME interessant som drivstoff for biler. Dels er det energieffektivt, dels er utslippene av skadelig forurensing ekstremt lavt. DME produseres og brukes i dag i hele verden, men for andre formål enn som drivstoff for biler. DME kan fremstilles av både fornybare og ikke fornybare energikilder.

Bak Volvo Trucks' beslutning om å starte opp med kommersiell produksjon av DME-lastebiler i USA ligger mange års utviklingsarbeid, samarbeid med forskere og drivstoffprodusenter, samt gode erfaringer fra feltprøver i Sverige og Nord-Amerika.

- Med en høy energieffektivitet og gode miljøegenskaper, er DME et av de mest lovende alternativene til dagens diesel. Ved å starte med produksjon av lastebiler tilpasset DME, håper vi å fremskynde prosessen med produksjon og distribusjon av dette drivstoffet. Noe som er nødvendig for å få til en etablering også på andre markeder, sier Lars Mårtensson, miljøsjef hos Volvo Trucks.

Volvos DME-teknikk i USA, vil tilbys i Volvo VNL med D13-motor.

07. juni 2013

Direktelink til høyoppløselige bilder

Se http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for video i kringkastingskvalitet om Volvo-konsernets produksjonsanlegg og produkter. Du kan laste ned bilder i form av MPEG2-filer eller bestille dem på Beta SP-bånd. Registrering og video er gratis for media.

Alle bilder, filmer, animasjoner og illustrasjoner er tilgjengelige Volvo Trucks Media Gallery: http://images.volvotrucks.com/

Alle YouTube-filmer: http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2300 forhandlere og verksteder i mer enn 140 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2012 ble det solgt mer enn 105 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon, kontakt: Volvo Norge AS v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/mobil +47 90 77 52 55 e-post: torstein.magelssen@volvo.com

Göran Nyberg, sjef for Volvo Trucks North American Sales & Marketing image/pjpeg 304 KB
Lars Mårtensson, miljøsjef hos Volvo Trucks image/pjpeg 205,1 KB
Volvo FH med DME-motor, lastebilen har gode erfaringer fra feltprøver i Sverige og Nord-Amerika image/pjpeg 308,1 KB
Volvo VNL med D13-motor med DME-teknikk, 425 hk, 1 750 dreiemoment. image/pjpeg 573 KB
Back

Abonner på Volvo Trucks Nyheter

Ønsker du å bli varslet via e-post og/eller via mobiltelefon når Volvo Trucks publiserer nyheter på hjemmesiden eller på WAP-portalen? Vennligst fyll inn ditt navn, firma, e-postadresse og/eller mobiltelefonnummer i skjemaet nedenfor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ved å godta, tillater du Volvo Trucks å lagre dine personlige data og bruke dem til liknende utsendelser.