Pressemeldinger - Nyheter : Wist Last & Buss
02.09.2013

Volvos administrerende direktør tar på seg rollen som stuntmannClaes Nilsson er administrerende direktør i Volvo Trucks, og nøler ikke med å stå på en lastebil som dingler mer enn 20 meter oppe i luften. Han har en rolle i en film hvor Volvos nye anleggsbil blir satt på prøve.

"Jeg må innrømme at jeg hadde sommerfugler i magen, og jeg lurte flere ganger på hva jeg hadde begitt meg ut på. Jeg er ingen fjellklatrer, og jeg liker ikke høyder. Men jeg hadde lovet å utføre stuntet, så jeg kunne ikke trekke meg", sier Claes Nilsson.

Han måtte stå i nesten to timer på frontpanelet til en Volvo FMX-anleggsbil som var heist opp mer enn 20 meter over vannet i havnen i Gøteborg.

"Vi trengte selvsagt flere opptak, og filminnspilling er en tidkrevende prosess. Det var ganske kaldt, rundt 8 grader, med en vindstyrke på ca. 10 meter per sekund, så jeg ble ganske kald på hendene etter hvert. Men alt gikk helt fint. Det var 100 prosent sikkert hele tiden, så jeg var egentlig aldri redd", fortsetter Claes Nilsson.

"Ideen bak filmen, som heter ‘The Hook', er at vi ønsket å vise at slepefestet foran på lastebilen er dimensjonert for å tåle mye større påkjenninger enn den vanligvis er utsatt for. Det handler om å vise styrken og kvaliteten til anleggsbilene våre. Man kan ikke gjøre det tydeligere enn ved å heise den 15 tonn tunge lastebilen opp i luften etter slepefestet", forklarer Claes Nilsson.

Det hele ble filmet fra et helikopter. Alt var forberedt på forhånd ned til den minste detalj.

"Utfordringen er å spille inn hele filmen i ett sammenhengende opptak fra et helikopter. Jeg ble imponert over Claes Nilsson, som beholdt roen og fokuset gjennom de to timene mens han hang 20 meter oppe i luften. Jeg prøvde det selv, men bare i et kvarter. Det var ganske skummelt, skal jeg si deg", sier Filip Nilsson fra Folke Film, som regisserte filmen.

Dette er ikke første gang Volvo Trucks har filmet spektakulære tester av lastebilene sine. ‘The Ballerina Stunt' ble en verdensomspennende suksess da den dukket opp på Internett i august i fjor. Mer enn 7 millioner har sett filmen på YouTube hvor Faith Dickey balanserer på en slakkline mellom to lastebiler som kjører i full fart. Formålet med filmen var å demonstrere den forbedrede stabiliteten og de gode styreevnene til Volvos nye langtransportlastebil.

"Siden den gang har vi introdusert fire nye lastebilmodeller.  Planen vår er å utsette dem for en rekke tester de neste månedene, og formålet med dette er å vise de forbedrede funksjonene til hver av modellene. Dette er ikke akkurat standardtester. Jeg kan forsikre dere om at ingen i lastebilbransjen har gjort noe lignende", avslutter Claes Nilsson.

Se ‘The Hook' 

Se hvordan ‘The Hook' ble spilt inn

Se 'The Ballerina Stunt'

Se et intervju med Faith Dickey

2. september 2013

Se http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for video i kringkastingskvalitet om Volvo-konsernets produksjonsanlegg og produkter. Du kan laste ned bilder i form av MPEG2-filer eller bestille dem på Beta SP-bånd. Registrering og video er gratis for media.

Alle bilder, filmer, animasjoner og illustrasjoner er tilgjengelige Volvo Trucks Media Gallery: http://images.volvotrucks.com

Alle YouTube-filmer: http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2300 forhandlere og verksteder i mer enn 140 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2012 ble det solgt mer enn 105 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon, kontakt: Volvo Norge AS v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/mobil +47 90 77 52 55 e-post: torstein.magelssen@volvo.com

“Det handler om å vise styrken og kvaliteten til anleggsbilene våre. Man kan ikke gjøre det tydeligere enn ved å heise den 15 tonn tunge lastebilen opp i luften etter slepefestet”, forklarer Claes Nilsson. image/pjpeg 64,2 KB
“Det var ganske kaldt, rundt 8 grader, med en vindstyrke på ca. 10 meter per sekund, så jeg ble ganske kald på hendene etter hvert ”, sier Claes Nilsson. image/pjpeg 67,1 KB
“Jeg er ingen fjellklatrer, og jeg liker ikke høyder. Men jeg hadde lovet å utføre stuntet, så jeg kunne ikke trekke meg”, sier Claes Nilsson. image/pjpeg 71,6 KB
“Jeg må innrømme at jeg hadde sommerfugler i magen, og jeg lurte flere ganger på hva jeg hadde begitt meg ut på”, sier Claes Nilsson. image/pjpeg 38,3 KB
“Jeg prøvde det selv, men bare i et kvarter. Det var ganske skummelt, skal jeg si deg”, sier Filip Nilsson fra Folke Film, som regisserte filmen. image/pjpeg 67,7 KB
Det hele ble filmet fra et helikopter. Alt var forberedt på forhånd ned til den minste detalj. image/pjpeg 38,3 KB
Filmen ble filmet på havnen i Gøteborg, Sverige. image/pjpeg 71,9 KB
Interiøret til den nye Volvo FMX. image/pjpeg 77,7 KB
Nye Volvo FMX. image/pjpeg 69,5 KB
Slepefestet til den nye Volvo FMX. image/pjpeg 44,2 KB
Back

Abonner på Volvo Trucks Nyheter

Ønsker du å bli varslet via e-post og/eller via mobiltelefon når Volvo Trucks publiserer nyheter på hjemmesiden eller på WAP-portalen? Vennligst fyll inn ditt navn, firma, e-postadresse og/eller mobiltelefonnummer i skjemaet nedenfor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Ved å godta, tillater du Volvo Trucks å lagre dine personlige data og bruke dem til liknende utsendelser.